Windows 10 MBR+Kali Linux GPT dualboot kurulabilir mi?

lesteven

Hectopat
Selam, BIOS'um ve diskim GPT destekliyor ama PC'nin içine kurulan Windows 10'un MBR mi GPT mi olduğunu bilmiyorum. dualboot Kali Linux kuracağım UEFI GPT olarak dualboot olur mu bir sorunla karşılaşır mıyım?
Gerekemese de yükleyeceğim sistem:
Intel Celeron r B830 işlemci.
4 GB RAM.
Hikvision 120 GB SSD.

Selam, BIOS'um ve diskim GPT destekliyor ama PC'nin içine kurulan Windows 10'un MBR mi GPT mi olduğunu bilmiyorum. Dualboot Kali Linux kuracağım UEFI GPT olarak dualboot olur mu bir sorunla karşılaşır mıyım?
Gerekemese de yükleyeceğim sistem:
Intel Celeron r B830 işlemci.
4 GB RAM.
Hikvision 120 GB SSD.

Windows+r tuşuna basın msinfo32 yazın BIOS modunda UEFI yazıyorsa GPT'dir eski yazıyor ise MBR'dir. İşlemcinizden dolayı zaten eski tip yani MBR olduğu belli. Ama yine de kontrol edin.

Windows+r tuşuna basın msinfo32 yazın BIOS modunda UEFI yazıyorsa GPT'dir eski yazıyor ise MBR'dir. İşlemcinizden dolayı zaten eski tip yani MBR olduğu belli. Ama yine de kontrol edin.

Ona baktım hocam UEFI biosada girdim yine UEFI ama da işletim sistemi uefimi onu bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• uefi.png
    uefi.png
    9,2 KB · Görüntüleme: 83
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı