Windows 10 "Memory management" mavi ekran

İşletim sistemi
Windows 10

Alpbykurt

Decapat
Arkadaşlar oyun oynarken PC'm oyunun ortasında bir anda Memory management mavi ekranını veriyor. Bu sorun çok fazla başıma geldi disk kullanımı durup dururken bir anda %100'e çıkıyor, sonra iniyor. Oynadığım çok oyun yok. Valorant, CS, PUBG giriyorum, o kadar. Zaten ders dinlemek için kullanıyordum PC'yi, sorun bir anda yaşanmaya başladı. Sistemim: i5-2400K, GTX1050.
Minidump dosyaları:

Bilgisayar yazılımı hakkında çok bilgim yok, yardımcı olursanız sevinirim.

@Murat5038
Hocam anakart çakma olabilir ama başka sorunlar mavi ekran verdirtmiş gibi gözüküyor. En azından kontrol edelim. :D

Diskine HD Tune yazılımı ile "error scan" testi yap ve "health" sekmesini paylaş.

"sfc /scannow" rehberini uygula.

Şimdi "chkdsk" komutunu uygulatmayacağım. HD Tune testlerin sonucuna göre yaptıracağım.

Ekran kartı sürücün güncelliğini kontrol et. Güncel değil ise güncelle. Güncellemeyi bilmiyorsan söyle yardım etmeye çalışırım.

Memtest86 testi yap. Sonuçlarını paylaş.

Avast yüklüyse kaldır.

Hocam anakart çakma olabilir ama başka sorunlar mavi ekran verdirtmiş gibi gözüküyor. En azından kontrol edelim. :D
Arabanın şasisi olmasa motor olsa bir işe yarar mı?

Arabanın şasisi olmasa motor olsa bir işe yarar mı?
Yaramaz. :D

Hocam belki önceden mavi ekran almıyordu şimdi almaya başladı. Bence disk ile ilgili bir sıkıntı var. Önceden bu anakartı kullandığı halde mavi ekran almadıysa belki şimdi disk değiştirince düzelebilir.

Yani bir ihtimal var gene. :D

Vanguard kaldırın. Çakma anakart kullanıyorsun o yüzden de ek sorunlar yaşanıyor.
Merhaba hocam biraz geç yazdığım için kusura bakmayın Vanguardı kaldırdım sistemide bana amcam toplamıştı dediğim gibi pcler hakkında çok bir bilgim yok😐
@Murat5038

Diskine HD Tune yazılımı ile "error scan" testi yap ve "health" sekmesini paylaş.

Şimdi "chkdsk" komutunu uygulatmayacağım. HD Tune testlerin sonucuna göre yaptıracağım.

Ekran kartı sürücün güncelliğini kontrol et. Güncel değil ise güncelle. Güncellemeyi bilmiyorsan söyle yardım etmeye çalışırım.

Avast yüklüyse kaldır.
Avastı kaldırdım hocam hdtune nasıl kullanılır bilimiyorum ekran kartı sürücüleri güncel şuan komudu uyguluyorum hd tune ve memtest nasıl kullanılır bir fikrim yok ama
@Murat5038

Avast yüklüyse kaldır.
Hocam komudu uyguladım şöyle bir yazı çıktı Windows Resource Protection could not perform the requested operation.
@Murat5038

Avast yüklüyse kaldır.
hocam hdtuneyi kullanmayı öğrendim quick scan yaptım bir hata bulamadı şuan normal error scani deniyor

Son düzenleme:
O diskte bir tane kırmızı nokta oluştuysa o disk bad sectorlu demektir. Biraz bad sector nedir araştırın.

Ben birkaç konu attım. Ama tek bunlardan ibaret değil.

Bad sector sorunu nasıl çözülebilir?

HD Tune ile "health" sekmesinin ekran görüntüsünü alıp paylaşabilir misiniz?

O diskte bir tane kırmızı nokta oluştuysa o disk bad sectorlu demektir. Biraz bad sector nedir araştırın.

Ben birkaç konu attım. Ama tek bunlardan ibaret değil.

Bad sector sorunu nasıl çözülebilir?

HD Tune ile "health" sekmesinin ekran görüntüsünü alıp paylaşabilir misiniz?
resim_2021-02-02_225542.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı