Çözüldü Windows 10 MEMORY_MANAGEMENT

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MacroviC

Centipat
Arkadaşlar bayağı uzun bir süredir MEMORY_MANAGEMENT hatası almaktayım, Windows7 işletim sistemini kullanıyorken 2 GB RAM'im bozuldu. Yenisini sipariş ettim bellek geldi, Windows bellek tanılamadan geçirdim bir sıkıntı yoktu. Üstüne bir de Memtest86'dan geçirdim RAM'de bir sıkıntı yoktu acaba yazılımsal olarak mı bir sıkıntı var? Derken Windows 10'a geçiş yaptım Windows 10'da 3-4GÜN 1 tane bile mavi ekran hatası almadım. Ama ardından her gün en az 1 tane mavi ekran almaya başladım sorun sizce nerede?

Minidump:File folder on MEGA.

Çözüm
Memtest86 sonuçları temiz tek tek her 2 RAM'i'de 2 Slot'ta denedim no error. Ben RAM slotundan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum çünkü RAM'i düzgün taktıktan sonra bilgisayarın ekranına görüntü gelmiyordu, 1-2 sefer daha öyle oldu. Tekrardan RAM'i çıkarıp taktım ardından düzeldi.
Sorun RAM slotundan kaynaklı olabilir. Farklı slotlara takıp deneyin. Veya aldığınız RAM 2.el ise arızalı olabilir. Bazen Memtest86, Windows bellek tanılama gibi araçlar tespit edemeyebilir. Bir bilgisayarcıya götürün derim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videodaki gibi BIOS'u güncellemeye çalıştım fakat USB bellek görünmüyor.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-06-04 at 14.27.10.jpeg
    WhatsApp Image 2020-06-04 at 14.27.10.jpeg
    92,4 KB · Görüntüleme: 71
FAT32, exFAT 2 türlüde denedim gözükmüyor BIOS'tan bir ayar mı yapmam falan mı lazım yoksa ben mi yanlış yapıyorum anlamadım BIOS ile güncellemeye çalışıyorum zaten şu anda BIOS'a girip F8 tuşuna basıyorum sadece resimdeki floppy görünüyor. İzlediğim adımlar FAT32 ile biçimlendirdim USB belleğimi > P31ES3G. F7A dosyasını içine attım bilgisayarı yeniden başlattım > delete ile BIOS'a girip F8 tuşuna bastım.
Sonuçlar bu şekilde Memtest86 açılmıyor USB ile açmaya çalıştıgımda 1-2 ay önce denediğimde açılıyordu ve 1- 2 kez test ettiğimde no error bulmuştu, slottan olabilir mi diye düşünüyorum, 2 GB belleğin Ikisi'de aynı bellek ancak birinin çipinde elpida diğerinin çipinde Kingston yazıyor ama marka- model olarak aynılar bunun bir sıkıntı oluştaracağını düşünmüyorum ama genede yazayım.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    23,6 KB · Görüntüleme: 129
  • 243.png
    243.png
    10,4 KB · Görüntüleme: 63
  • 111.png
    111.png
    32,8 KB · Görüntüleme: 66
HDD sorunlu. BIOS güncellenmiş.
Memtest86 açılmıyor USB ile açmaya çalıştıgımda 1-2 ay önce denediğimde açılıyordu ve 1- 2 kez test ettiğimde no error bulmuştu,
Tekrar yapın farklı bellekle veya doğru BIOS ayarlarıyla boot etmeyi yapamıyorsunuz büyük ihtimal. UEFİ desteklemiyorsa eski sürüm olanı deneyin Memtest'in.

Memtest86 sonuçları temiz tek tek her 2 RAM'i'de 2 Slot'ta denedim no error. Ben RAM slotundan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum çünkü RAM'i düzgün taktıktan sonra bilgisayarın ekranına görüntü gelmiyordu, 1-2 sefer daha öyle oldu. Tekrardan RAM'i çıkarıp taktım ardından düzeldi.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı