Windows 10 OEM Key ömürlük müdür?

maviekran33

Femtopat
Merhaba. Bu Key'leri girip etkinleştirdiğimiz zaman ilerleyen zamanlarda Windows'un bunu tespit edip lisansı iptal etme gibi bir durumu var mı? Bunu yaşayan bir tanıdığım vardı yaklaşık 10 sene önceydi. Windows amcalar bizi tespit etti yakaladı diyordu.

Öte yandan bu Key'ler yasal mı değil mi bilemiyorum zaten o yüzden soruyorum. Ortada çok büyük bilgi kirliliği var. Kimi ünlü YouTube kanalları yasal diyor ve ucuz olmasının sebebinin dijital ortamda taşınması, gümrük vergisinin olmaması ve tek PC'de kullanılması olduğunu söylüyor. Ama Technopat'ın ise şöyle bir yazısı var. Kafam çok karışık. Ucuza Satılan Windows 10 Lisansları Yasal Değil!

3-4 senedir aynı key ile Windows 10 Pro kullanıyorum. Özellikle retail almıştım. Yasaldır değildir tartışmaya girmek istemiyorum fakat evet, doğru düzgün bir key alırsanız Microsoft'un keyinizi iptal etme ihtimali çok çok çok düşük. Ben açıkçası iptal edilen duymadım şimdiye kadar.

Yazılanlara fazla takılmayın. Şirket, ofis vb. kullanım dışında hangimiz 1000 lira verip de kutulu Windows alıyoruz ki. Şu ekonomik şartlarda kimsenin vereceğini de sanmıyorum ev kullanımı için. Düzgün bir yerden alın, uzun süreler sorunsuz kullanın.

1595774228972.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı