Windows 10 OEM lisans alınır mı?

Ayrıca bir sorum daha olacak bir mahsuru yoksa, ben OEM key ile Windows 10' u etkinleştirdikten sonra, örneğin; RAM 8 GB bunu 16 GB yapınca yeni bir key mi almam gerekiyor?

OEM key anakart biosuna gömülüyor diye biliyorum. Anakartı değiştirmek istediğinizde de Microsoft'u arayıp durumu izah ederseniz yardımcı oluyorlar. Sıkıntı yok yani, ama almışken Retail almakta fayda var, uğraşmamak adına.

Hayır neden yeniden alacaksınız ki? Böyle birşey yok. Aktif ettikten sonra süresiz bir şekilde onu kullanabilirsiniz. Yalnız OEM olanlar sanırım anakart içerisine gömülmüş oluyor yani anakartı değiştirirseniz yeniden almanız gerekir. Diğer durumlarda yeniden almanıza gerek yoktur. Sanırım Retail olanlarda anakart değiştirseniz bile kullanabiliyorsunuz. Yanlış biliyorsam düzeltiniz. @Pantheon
hocam dielim win10pro oem key aldim kurdum ilerde dielim pcye format gerekti ve attim o oem key siliniomu formattan sonra bida kullanabiliommu ayni pcde?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı