Windows 10 OEM Lisans Daha Sonra Kullanılır mı?

Makaleler
2
Daha fazla  
Bugün internetten Windows 10 OEM Key aldım. USB ile kuruluma hazır hale getirdim. Sallıyorum 4 ay sonra bilgisayarımı bununla formatlasam sıkıntı olur mu? Yoksa hemen bilgisayarımın anakartına gömülmesi için format atmalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün internetten Windows 10 OEM Key aldım. USB ile kuruluma hazır hale getirdim. Sallıyorum 4 ay sonra bilgisayarımı bununla formatlasam sıkıntı olur mu? Yoksa hemen bilgisayarımın anakartına gömülmesi için format atmalı mıyım?
Lisans anahtarını sadece o anahtarı girdiğin bilgisayar üzerinde kullanırsın. Sonraki formatlarda sadece o bilgisayarda kullanılır o lisans.

OEM Key tek kullanımlıktır ama anakartınız değişmediği sürece istediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Yani sorunuzun cevabı ; evet, kullanılır.

OEM keyini baska PC de denemek istiyorsan;
Baska PC'ye girince hata kodu sonu 08/20 alırsan key aktif, etkinleştirilir.
Sonu 03/60 alırsan key kilitli, etkinleştiremezsin.
Aynı OEM ile 8 PC etkinleştirdik.
Tamamen Microsoft'a baglı. Keyi kilitleyene kadar devam.

OEM keyini baska PC de denemek istiyorsan;
Baska PC'ye girince hata kodu sonu 08/20 alırsan key aktif, etkinleştirilir.
Sonu 03/60 alırsan key kilitli, etkinleştiremezsin.
Aynı OEM ile 8 PC etkinleştirdik.
Tamamen Microsoft'a baglı. Keyi kilitleyene kadar devam.
Hocam dediklerinizden bir şey anlamadım ben sağlamlisans üzerinden windows 11 pro oem key aldım ve şuan bilgisayar toplama aşamasındayım ve 4-5 ay sürecek. Bu OEM Key 4-5 ay sonra kullanılabilir mi?

Hocam dediklerinizden bir şey anlamadım ben SağlamLisans üzerinden Windows 11 Pro OEM key aldım ve şu an bilgisayar toplama aşamasındayım ve 4-5 ay sürecek. Bu OEM Key 4-5 ay sonra kullanılabilir mi?

Satıcıların sattıgı OEM için bir şey diyemem.
Benim bahsettigim free olarak paylasılan OEM'ler için.
Satıcılar sana sattıgı OEM'i baskasına satarmı- satmazmı bilemem.
Keyini PC'ye girdiginde zaten anlarsın.
1-Online oto etkinleştirme.
2-08/20 hata kodu: 1 kereye mahsus manuel etkinleştirme
3-03/60 hata kodu: key bloke, satıcıdan yeni key istersin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı