Windows 10 orijinal nasıl alınır?

Yer
Isparta
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba şu anda bilgisayarımda Windows 10 Pro var CMD üzerinden etkinleştirmiştim orijinal Windows 10 almak istiyorum, hem bana site önerip hem de aldıktan sonra format atmadan nasıl etkinleştirebileceğimi söyler misiniz?

@Sir Nuvero 1 yıldır kullanıyorum, hiçbir problem yok. Alın geçin. Yeni bilgisayara da 1 tane alacağım yakında. Bu arada lisans anakarta kazınıyor, sonsuza kadar kalıyor. Eğer alacaksanız da satıcıya özellikle MAK mı diye sorun. MAK ise almayın. MAK kodlar iptal edilebilir. OEM ve Retail tercih edin. Tek farkı Microsoft'tan canlı destek alamıyorsunuz. Onun dışında standart Windows. Güncellemeler vb. farklı değil.

Yav bariz yasal değil o keyler. 1000 liraya satılan ürünü 10 liraya alıyorsun kandırmayalım kendimizi. Ki keylerin iptal olduğu da oluyor. Ancak yine de 10 lira verdiğin bir keyin iptal olmasına da takılmıyorsun ama yinede bu onu yasal yapmıyor. Evet keyler orijinal ama yasal değil.

Hocam bana yardım edin çok kararsız kaldım. :D

Tam olarak ne yapmak istiyorsunuz? Lisansı kaldırmak mı?

CMD'yi yönetici olarak çalıştırın:
  1. slmgr /upk kodunu girin.
  2. İşlem tamamlandı yazısını gördükten sonra slmgr /cpky kodunu yazıp tekrar Enter tuşuna basın.
  3. Bu işlemden sonra başarıyla silindi uyarısını gördüyseniz işleminiz tamamlanmış demektir.
Sonrasında istediğiniz lisansı girebiliyor olmanız gerek.

@olvidobc Yazdığım yorumları oku. OEM key mantığı farklı.

Dostum yazdığım komut sonucu makineyi aktif etmediğini fark edebiliyorum. Senin CMD'den yaptığın işlem sadece sistemin sana makine lisanssız demesini engelliyor, ama lisanslamıyor. Lisansı alıp girsen yeterlidir başka işleme gerek yok.

Hocam çok teşekkürler hepinizden o zama ben yarın alıyorum lisansı kaldırıyorum ve orijinali aktif ediyırum hiçbir şey yapmadan ve size sonucu yazıyorum çok teşekkürler.
Son olarak da arkadaşlar bu linkteki Key OEM mi Windows 10 Professional Dijital Lisans Key - Windows 10 Pro Lisans.

@Sir Nuvero yazılım budur genelde Retail Key satıyor yani daha iyi. Retail Key'i aynı anda olmamak şartıyla farklı sistemlerde kullanabilirsiniz. Ben anakart değiştirdikten sonra buradan aldığım lisansı halen kullanıyorum. Ben alalı 2-3 yıl olmuştur bunu da hatırlatayım.

Hocam 90 tane yorum hepside 5 yıldız okunca insan hiç mi uyuz insan yok bir 4 yıldız veren diye şüpheleniyor :D ama sayenizde ikna oldum teşekkürler tekrardan ben size sonucu yazarım iyi akşamlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı