Windows 10 - Oyun İçin 1903 vs 1809

spex

Megapat
Daha fazla  
Uzatmadan kesicem. Technopat formunda böyle bir konu daha buldum. İnsanların bir son görüşünü almak için tekrar konu açtım. Sizce geçilmeli mi?
Sistemim :
  • İşlemci : AMD Ryzen 3 2300X
  • RAM: CORSAIR 8GB DDR4 3000MHz
  • Anakart : ASUS PRIME A320M-R AMD A320 Soket AM4 DDR4 2933MHz (OC)
  • Ekran Kartı : Asus ROG Strix RX570 OC 4GB GDDR5 256Bit
  • HardDisk : WD 3.5" 1TB Caviar Blue Sata 3.0 7200Rpm 64MB Harddisk
  • SSD : ADATA 120GB SU650 3D NAND Sata3 2.5'' SSD (520MB Okuma / 320MB Yazma)
  • Kasa : Corsair Carbide Serisi 275R Siyah ATX Pencereli Mid Tower Gaming Kasa
  • PSU : Corsair VS Serisi VS550 550W 80PLUS PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncellemelerin oyunlara bir artısı veya eksisi olduğunu düşünmüyorum. Varsa bile ben hissetmedim. Çıktıktan birkaç hafta sonra 1903 sürümüne geçtim ve oynadığım çoğu oyunu sorunsuz oynamaya devam ediyorum.

Elimde Windows 10 Pro Key'i var. Bazı arkadaşlar Home versiyonunu önermiş ama Pro kursam sıkıntı çıkar mı ?
Ve bir de recep abinin oluşturduğu konu dan mı indiriyim ISO'yu Windows'un Sitesinden mi ?

Son düzenleme:
İmzamdaki sistem ile Windows 10 1903 Home kurdum kurmaz olaydım sistem performansı çok düşük sanki sistemin yarısı çalışıyor geri kalanı uyku modunda gibi. İnternet feci şekilde yavaşlıyor ping değerleri çok yüksekti ayrıca. Uzun araştırmalar sonucu telemetri gönderdiğini öğrendim hizmetlerden de kapatsanız regedit ayarı da yapsanız sistemi yeniden başlattıktan sonra tekrardan çalışmaya başlıyor yine interneti felç ediyordu. 2 gün zor dayandım isyan bayrağını çektim 1809 Home sürümünü kurdum şuan sorun yok. Hani bilmiyorum benim sistemde mi bir sorun var yoksa ISO'da mı ama millet ısrarla sorunsuz stabil kullanabilirsin diyor ona şaşırıyorum aynı ISO üzerinden 2 kere kurulum yaptım sorun vardır diye olmadı son kez deneyeyim dedim tekrardan ISO indirdim onda da aynısı oldu daha da uğraşmadım. Microsoft bir türlü oturtamadı rayına.

İmzamdaki sistem ile Windows 10 1903 Home kurdum kurmaz olaydım sistem performansı çok düşük sanki sistemin yarısı çalışıyor geri kalanı uyku modunda gibi. İnternet feci şekilde yavaşlıyor ping değerleri çok yüksekti ayrıca. Uzun araştırmalar sonucu telemetri gönderdiğini öğrendim hizmetlerden de kapatsanız regedit ayarı da yapsanız sistemi yeniden başlattıktan sonra tekrardan çalışmaya başlıyor yine interneti felç ediyordu. 2 gün zor dayandım isyan bayrağını çektim 1809 Home sürümünü kurdum şuan sorun yok. Hani bilmiyorum benim sistemde mi bir sorun var yoksa ISO'da mı ama millet ısrarla sorunsuz stabil kullanabilirsin diyor ona şaşırıyorum aynı ISO üzerinden 2 kere kurulum yaptım sorun vardır diye olmadı son kez deneyeyim dedim tekrardan ISO indirdim onda da aynısı oldu daha da uğraşmadım. Microsoft bir türlü oturtamadı rayına.
Kral ben takır takır kullanıyorum 0 sıkıntı

Windows 10 çok sıkıntılı da diyemeyiz stabil de.
Çünkü bir kitle 1809 da daha stabil bir performans alır iken diğer kitle ise 1903 sürümünde daha stabil çalıştığını söylüyor.
En iyisi 2'sini de kurup deneyimlemeniz bize sorarak sadece tahmin elde edebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı