Windows 10 Oyun Oynarken Mavi Ekran

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Ticari Bankacılık
Arkadaşlar bugün oyun oynarken mavi ekran hatası aldım.

Minidump:032616-4171-01.rar

Bilgisayar parçaları garantiden 0 olarak yeni geldi gene mavi ekran. Delirmemek elde değil.

@cRea80 Üstad yardımını bekliyorum. Bilgisayar parçalarımı garantiye yolladım işlemci anakart ve ssd değişti. Hala mavi veriyor Ramlerimi XMP moduna almıştım onuda kapattım Oc Genie kullandım.

@cRea80 Hepsini sildim. Hoparlörümü taktım bu şekilde kullanıyorum. Akşam emin olmak için yatarken memtest'e bıracağım bilgisayarımı. Ramlerden kaynaklı olacağını sanmıyorum ama. Emin olmak şart.

@cRea80 Memtesti sabahleyin başlattım abi. Akşam fotoğrafını atacağım. :)

Birde aklımda şu soru var sormak istiyorum sana abi. Şimdi Memtest problem yok dediği halde Ram'de hala problem olabilme ihtimali var mı ? Neden dersen Microsoft'un forumunda konu açmıştım bana donanımsal olduğunu söylediler. Hangi parça olduğunu söylemediler. Onlara da minidump dosyasını atmıştım. Yarın Verifier açıp bırakacağım bilgisayarı. Ona göre birlikte hareket edelim.

Şu ana kadar bellekleri gösteren bir hata görmedim, memtest OK diyorsa güvenmek gerekir. Sonuca göre değerlendirme yaparız.

@cRea80 Akşam eve gittiğimde herşey belli olacak abi. Ama hala içimde bir kuşku var bir nebze de olsa. Kulaklıkta dediğin gibi donanımsal problem olma şansı düşük veya yüksek. Onu garantiye göndermeyi düşünüyorum. Ayrıca yarın Verifier açıp bilgisayarı öyle bırakacağım sabahtan akşama kadar. Başka deneyebileceğim birşeyler varsa onları da deneyebilirim.

Kulaklık olmadan stabiliteyi görmek lazım, başka bir şey yok. Kulaklıkta görünen şey şu an için Win10 uyumsuzluğu, donanım problemini akla getiren belirtiler de var. Ayrıntılı şekilde başka işletim sistemleri ile de bakılması lazım.

Windows 7'de denemiştim onda da mavi ekran vermişti abi hatırlarsan. Ses ile ilgili olabilir demiştin. Directx ile başlayan bir hataydı sanırsam.

Aslında orjinal Windows 8.1 keyim var. Orjinal 8.1 indirip denesem mi ? Ama Windows 7'de böyle sorun yarattıysa 8.1'de neden yaratmasın ki. Bir de belirti derken abi ne gibi belirtiler hangi parça ile ilgili. Ona göre direk yenisini alabilirim.

Buna ek olarak Anakart, İşlemci ve SSD birebir değişim yapılmıştı 0 olarak. Ayrıca ben Power Supply'de değiştirdim Zalman 700w+80 Plus PSU aldım. Ramleri ve Ekran kartımı Vektron'a gönderdim problem yok dediler. HDD'den olma ihtimali var mı acaba.

Kulaklıkla ilgili donanımsal hata olabileceğine dair belirtiler var (kulaklık ses kartı), ama bunun ayrıca incelenmesi gerekir. Garantiye gönderirsen herhalde inceleyeceklerdir. Belki yeni ürün gönderirler, belki hiç incelemeden sorun yok derler belli olmaz. Ama önce kulaklık sürücüleri olmadan bilgisayarındaki stabiliteyi görmek lazım.

Bu akşam eve gidip onu kutulayayım. Garanti firmasını arayıp durumu anlatıp göndereyim abi. Diğer parçalarda donanımsal bir problem olacağını sanmıyorum. Ama hala şüphe duyuyorum.

@cRea80 Güven bana abi herşeyini sildim. Kullanmayacağım. Sorunun kaynağı o ise iade isteyip başka kulaklık alıp devam edeceğim.

İstersen sana akşam Aida 64 raporu paylaşayım. Bakarız bilgisayarda sürücüsü vs var mı.

İnşallah abi temennim o benimde. O zaman akşam Memtest sonucunu atayım ona bakalım. Yarın sabah Verifier açıp bilgisayarı öyle bırakayım. Akşama mavi ekran verip vermediğini veya neden kaynaklandığını bulmuş oluruz. Yarın akşama kadar problem çıkartmasa bile cumartesi ve pazar günü Verifier açık kullanırım tüm gün. O zaman aklımızda soru işareti kalmamış olur.

@cRea80 Umduğumuz gibi 0 error 48 pass.

http://i.hizliresim.com/o311A9.jpg

http://i.hizliresim.com/o311gX.jpg

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı