Windows 10 Oyun Oynarken Mavi Ekran

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Ticari Bankacılık
Arkadaşlar bugün oyun oynarken mavi ekran hatası aldım.

Minidump:032616-4171-01.rar

Bilgisayar parçaları garantiden 0 olarak yeni geldi gene mavi ekran. Delirmemek elde değil.

@cRea80 Üstad yardımını bekliyorum. Bilgisayar parçalarımı garantiye yolladım işlemci anakart ve ssd değişti. Hala mavi veriyor Ramlerimi XMP moduna almıştım onuda kapattım Oc Genie kullandım.

Başka Klavye ve Mouse setim olmadığından onu deneyemem. Ama Ramleri Memtest sokabilirim. Şimdiden başlayıp akşam 12-1 e kadar devam eder. Oc Genie ile yaptım Overclock. Kendisi ayarladı herşeyi. Hiçbir ayara bile dokunmadım. Ağ kablosundan problem çıkacağını hiç düşünmezdim. Testler bitince sana fotoğrafını atacağım abi bakarsın.

Olay günlüğünde de çok çeşitli hatalar mevcut. Gereksiz yere sürücü kurulumları yapma (pek çoğu hata vermiş). Komut istemini yönetici olarak açıp sfc /scannow komutunu çalıştırmalı ardından yine komut istemine chkdsk /f c: ve chkdsk /f d: yazarak her iki diski de denetlemelisin. Kullandığın harici aygıtlar olmadan sistemi mutlaka gözlemlemelisin.

@cRea80 Abi zamanın varsa seninle birlikte bir temiz kurulum yapsak. Check disk yaptım abi bu arada.

Bu sorunun bozuk HDD veya Power Supply yüzünden olma imkanı var mı ? Çünkü Power Supply ile HDD garantiye gönderememiştim.

@cRea80 Sabah Verifier açtım abi direk mavi ekran yedim. Sorun Creative Technology adlı driver yani Gamecom Driver'ı sanırsam onu nasıl sileceğim bilgisayardan tamamen. Aygıt yöneticisinden sildiğim halde Verifier da gözüküyor. Şu an işteyim bakayım akşama kadar hangi driverlar mavi ekrana sebep verecek. Ona göre birşeyler yaparız abi.

Yeni döküm dosyalarına bakarak karar verebiliriz. Temiz kurulum mantıklı olur ancak; başlangıçta sadece windows güncellemelerini yapman, sürücü bulma yazılımı kullanmaman lazım (tabii şu durumda gamecom). Ben gereken sürücüleri paylaşırım.

@cRea80 Abi ben tüm güncel driverları dün akşam doğrularını indirdim intelin sitesinden. Döküm dosyası derken Aida64 HTML raporu sanırsam. Akşam onu atayım abi sana tekrardan kontrol edelim birlikte. Gerekirse format atarız. Akşam bakayım verifier çalışıyor kaç tane mavi ekran verdi şu an bilemediğim için. Ama ilk olarak Creative Technology mavisi verdi açar açmaz verifier'ı. Haklıymışsın abi ben bu kulaklığı kullandıkça mavi yemeye devam ederim.

Döküm dosyası = dump dosyası, hataya sebep olan sürücüyü gösterecektir. Temiz kurulum yaparsan (tavsiyemdir) öncelikle indirdiğin sürücüleri kurma ve sadece windows güncellemelerini yapıp AIDA64 raporu paylaş kurulması gereken sürücüleri yazarım. Ekran kartı sürücüsünü zaten güncel olarak indirip kurabilirsin. Temiz kurulum sonrası verifier etkin haldeyken bir süre kullanıp bakarsın, sorun çıkmıyorsa gamecom hariç normal düzenini oluşturursun.

@cRea80 Tamamdır abi. Akşam burada olursan beraber temiz kurulum yaparız. Ben en geç 8.30-9 gibi evde olurum. O saatlerde müsait olursan yaparız. Bunlardan ayrı olarak kulaklığı garantiye göndereceğim. Belki kulaklıkta temassızlık sorunu olabilir. Emin olayım diyorum.

Tamam, akşam bakarız. Kulaklığın kendisinde sorun olduğunu sanmıyorum fakat sahip olduğu ses kartının sürücüsü Win10 uyumlu değil bu kesin. Sorunun sadece kulaklıktan kaynaklandığını anlayabilmemiz için temiz kurulumdan sonra verifier ile bakmamız lazım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı