Windows 10 Performance Notu

yasin020

Hectopat
Katılım
17 Ağustos 2017
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba

Açıkçası bilgisayar konusunda çok müzdarip durumdayım. Kullandığım yazılımlar ve performans açısında mavi ekran almaktayım. Açıkçası forumda dolaşırken performans notu diye bir şey gördüm dedim neyin nesidir diye kendi sistemimde yapmak istedim.

Windows tuşu + R kısayolunu kullanarak Çalıştır uygulamasını başlatın.
Açılan kutuya winsat formal yazıp enter tuşuna basın.
Siyah komut penceresi açılacak ve bir ya da iki dakika içinde performans ölçümü yapacak, işlemin bitmesini bekleyin.

Yukarda ki işlem bittikten sonra dosyayı Internet Explorer sayesinde açtım.

Kod:
<SystemScore>5.9</SystemScore>



<MemoryScore>9.2</MemoryScore>



<CpuScore>9.2</CpuScore>



<CPUSubAggScore>8.5</CPUSubAggScore>



<VideoEncodeScore>9.9</VideoEncodeScore>



<GraphicsScore>8.9</GraphicsScore>



<Dx9SubScore>9.9</Dx9SubScore>



<Dx10SubScore>9.9</Dx10SubScore>



<GamingScore>9.9</GamingScore>



<DiskScore>5.9</DiskScore>

Sonuçlar bunlar. Siz ne yapmamı önerirsiniz? Daha hızlı ve stabil bir windows için. Açıkçası işlemciye soğutucu, PSU değişimi ve SSD değişimi ile start vermek istiyorum. Eğer adam olmaz ise yeni bir sistem toplayacağım ya da kasa fazla ısınıyor diye kasayı değiştireceğim.

Bu arada kullandığım/elimde olan ekipmanlar;
Bu arada ekipman
-32 GB RAM
-5820k işlemci
-Rx480 8 GB ekran kartı
-Çin'den aldığım tower soğutucu
-3 TB HDD var. SSD yok.
 
Mavi ekran hataları eğer sisteminde sorun yoksa, güncel olmayan sürücülerden kaynaklanabilir. Eğer bütçende sıkıntı yoksa yeni nesil bi pc toplamanı öneririm, sonuçta en temizi.
 
@davut cemal Açıkçası bu benim en son bulduğum bir çare.
@Pitbull Başka bir tavsiyeniz var mı?Yani sistem konusunda güncelleştirme konusunda?
Sistem güncellemesi dediğim gibi şimdilik soğutucu,güç kaynağı,ssd olarak düşünüyorum.
Şimdi sistem toplamanın başına geçersem 10 bin lira gibi bir fiyatla çıkarım işin içinden.
 
Yapacağınız ilk şey SSD almak olsun.

Şu anda sisteminde ki en düşük skoru 5.9 ile HDD vermiş.
Sistem puanlaması en düşük skor alan parça hangisi ise, genel puan o oluyor.
Diğer bileşenlerin puanları gayet iyi, arkadaşın dediği gibi iyi bir SSD ile işe başlayabilirsin.
Sistemini buradan da test edebilirsin.

Tüm sistemini detaylı yazsaydın daha iyi olurdu tavsiye açısından.
 
Son düzenleme:
Yazabilirim.
Anakart:Asus x99-a /USB 3.1
İşlemci:İntel İ7 5820K 3.4 GHZ
Ram:Corsair Vengeance 8*4 3200 MHZ
Hdd:3 TB HDD (marka/model bilgisini bilmiyorum)
Psu:650 Watt modüler olmayan bir psu.Bununda markasını bilmiyorum.
Soğutucu:Çinden aldığım 20 dolara ucuz tower bir soğutucu
Bu bilgisayarla yaklaşık 2 ay dan beri düzenli sorun yaşamaktayım.Mavi ekran hatası olsun,yarı yolda bırakmak olsun o konuda herhalde kimse eline su dökemez.Araştırdığım kadarıyla mavi ekran kayıtları parçaların uyumlu olmaması ile alakalı diyen de var parça arızalı diyen de var yazılım ile alakalı diyen de var.O yüzden ilk işim ram testi yapmak oldu.Yaklaşık 2 saate süren memtest86 testinden sonra sıkıntı Passed yazısını gördükten sonra emin oldum.Şöyle bir sıkıntım da vardı.Windows 10 üzerinden gelen Memory Testinde ramler testten geçemediler.
Call of Duty yükledim bundan 1-2 ay öncesine kadar.Fakat ne hikmetse oyunu 5 dk oynayabiliyor ve bilgisayar kendini baştan başlatıyordu.Araştırdığım kadarıyla PSU ve CPU ile ilgiliydi.Sıkıntıyı çözdüm fakat şimdi SSD aldığımda aynı durumu görmekten korkuyorum.
O yüzden başlıca değiştireceğim ekipman listesi;Soğutucu,PSU,SSD

Yukarı da 10 bin lira yazmamın sebebi biraz gözümün tepe noktasında olmaktan kaynaklı.Kendimce müzik işiyle uğraşıyorum.Kullandığım yazılımlar aşırıcı derece CPU istiyor.Haliyle benim CPU ve diğer ekipmanlar geçer not aldığını düşünüyorum.
 
Sistemin iyi tabii ki, yani öyle sıfırdan sistem değişimi söz konusu bile değil.
İyi bir SSD alıp, SSD'ye Windows kurup C birimi yaparsın, D birimini de elinde ki HDD yaparsın.
SSD biraz pahalı olduğu için 2 3 GB biraz bütçeye zor gelebilir.
Madem mavi ekran hatasının sebebini RAM olarak tespit ettim,
Tek tek deneyip içinde ki sorunlu olan modülü neden bulmadın?
4 modülden tek tek eksiltip denemeye yapabilirsin.
 
Yok yanlış anlaşıldım galiba hocam.Memtest86 ile yaptığım testte sıkıntı çıkarmadı.Fakat Windows 10'un içinde gelen Bellek testi bana ramlerin sıkıntılı olduğunu söyledi.
Ayrıca ssd olarak ne önerirsiniz?Nvme M2 SSD'ler benim anakartımı destekliyor mu?Destekliyor ise hangi ssd alınmalı?Desteklemiyorsa hangisi alınmalı?
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı