Windows 10 Performans Sorunu

BigBadWolf

Hectopat
Katılım
2 Ocak 2016
Mesajlar
27
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar

Windows 8 Single Language'den Windows 10 Single Language'ye yükselttim.
Yükseltme esnasında hiçbir veri kaybı yaşanmadı ama kasmalar olunca Window 10'u yeniledim, programlarımı silip yeniledi yedeklerime zarar vermedi. Kasmalar hala devam ediyordu.

Sorun şurda; Disk Etkinlik Süresi %99-100 oluyor sürekli ama ilginçtir boşta da olsa en ağır işlemleride yapsam sürekli %99-100 seviyesinde oluyor.

Ben de Hard-Disk'ye bir sorun mu var diye HD TUNE ile tarama yaptım. Önce aktarım hızı yaptım yaklaşık saniyede 80MB veri yazıyor arada düşmesinin sebebi benim işlem yapmam. Resimden de görebilirsiniz aktarım hızını.


Daha sonra disk sağlığına baktım burada herhangi bir sorun gözükmüyor.


En son Bad Factory için tarama yaptım, resimde %60'lık kesim var çünkü yanlışlıkla ilkinde resim çekerken işlemi yeniden başlattım geriye kalan taranmamış bölümde sıkıntı yok.


Şimdi diskin %50'lik bölümünde 7 adet bozuk alan var. Şimdi temiz kurulum yapacak olsam ve C ve D disklerini silip biçimlendirilmemiş alan yapsam sonra yeniden oluştursam yarı yarıya alan versem bu bozuk alanlar tekrar görünecek mi? Windows'un kasmasının sebebi bozuk alanlar mı? Windows'u tekrar kurarken C'ye mi yoksa diğer diske mi kurmalıyım?


Ekleme: Birkaç ay içinde SSD alacağım o zamana kadar kullanmam gerekiyor önerilerinizi bekliyorum.

Screenshot_1.png
Screenshot_2.png
Screenshot_3.png
Screenshot_4.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
HDD kötü durumda, kasmanın sebebi bu. Değişmesi gerekiyor.
 
Diskin her daim ÷100 olmasi durumu bende de vardı. C'ye sag tiklayip özellikler kısmından araçlar bölümünden diski en iyi duruma getir ve birleştir kısmından C'yi seçip en iyi duruma getir diyince yaklaşık 45 dakika sürüyor. Bu sorundan bu şekilde kurtuldum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
HDD'ınızda Bad Sector'ler olduğundan o HDD yavaş yavaş ömrünün sonuna geliyor. Ancak sizi en azından birkaç ay idare edecektir. Öncelikle Bilgisayarım'da (Bu Bilgisayar) C'ye sağ tuşla tıklayıp özelliklere girin ve Araçlar sekmesinde, En İyi Duruma Getir'i seçip, açılan ekranda tüm diskleri işaretleyip En İyi Duruma Getir'e tıklayın, bu disk performansını biraz arttırır.
Sonra yine Araçlar'da Hata Denetimi'ni çalıştırın. Eğer Bad Sector'ler üzerinde sistem dosyaları varsa bu seçenek o dosyaları diskin sağlam yerlerine taşıyacaktır.

Windows 10'un sürekli diski taramasını engellemek için ise bir çok optimizasyon ayarı yapılabilir. En başta yapmanız gerekenler:

> Telemetry'yi kapatın (şu bağlantıdan yararlanabilirsiniz: http://10.enpedi.com/2015/09/windows-10-mahremiyetinizi-ihlal-mi.html)
> Başlat > Ayarlar > Gizlilik bölümünde gerçekten kullanmak istemediğiniz tüm seçenekleri kapatın (Özellikle Genel ve Arkaplan Uygulamaları bölümünde hemen herşeyi kapatın (SmartScreen hariç)
> Yine Ayarlar'da Sistem bölümünde, Bildirimler kısmında Windows ile İlgili İpuçları Göster'i kapatın.
> Başlat'a sağ tuşla tıklayıp Denetim Masası'na girin. Sağ üstteki arama kutusuna dizin yazın. Çıkan sonuçlardan Dizin Oluşturma Seçenekleri'ne tıklayın. Değiştir'i tıklayın. Açılan pencerede tüm disklerin tiklerini kaldırıp Tamam'a ve sonra Kapat'a tıklayın. Böylece dizin hizmetini kapatmış olacaksınız.
> Yine C Sürücüsünün özelliklerine girip, "Bu sürücüdeki dosyaların, dosya özelliklerine ek olarak içeriklerinin de dizin haline getirilmesine izin ver" seçeneğinin tikini kaldırarak ek dizin hizmetini kapatın.
> Msconfig, Görev Yöneticisi ve Görev Zamanlayıcı'dan kullanmadığınız program ve hizmetlerin başlangıçta otomatik çalışmasını engelleyin.

Daha pek çok ayar yapılabilir ama en önemlileri bunlar.

Bu arada Chipset, Intel Management Engine ve Intel Rapid Depolama için Windows 10 sürücülerini mutlaka kurmalısınız. İyi şanslar.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı