Windows 10 Pro %100 Disk Kullanımı Sorunu

D1xonN

Decapat
Katılım
14 Ocak 2021
Mesajlar
58
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yaklaşık 2 ay önce bir bilgisayar aldım. Temiz bir windows 10 kurup bilgisayarımı kullanmaya başladım bilgisayarım ssdli bir bilgisayar. Ancak 2 hafta sonra bilgisayarımda donmalar başladı ama kasma gibi değil bildiğimiz sistem kilitleniyor 5 10 saniye sonra düzeliyor ancak yine bir işlem yapmaya çalışırsam yine kilitleniyor, anlayacağınız kullanılmaz hale geliyor bilgisayar. Sorunu araştırdım çözüm bulmaya çalıştım denedim bir şeyler ancak olmadı. Son çare olarak format attım ve yine sorunsuz bir şekilde kullanmaya başladım bilgisayarımı sonra yine aynı sıkıntı çıktı karşıma yaklaşık 2 hafta sonra. Yine uğraştım çözüm aradım hatta burda daha öncede konu açmıştım ancak çözebilen veya sorunun ne olduğunu anlayabilen olmadı. Bende yine son çare format atayım dedim belki bu sefer olmaz. Formatımı attım sorunsuz bir şekilde yine kullanmaya başladım bilgisayarımı ancak yine 2 hafta gibi bir süreden sonra aynı sıkıntıyı yaşıyorum cidden kullanılmaz hale geliyor bilgisayar. Oyunlarda sürekli donma yaşıyorum. Bir işlem yapmaya çalıştığımda sürekli dona dona ilerliyorum. Artık sorunun neden olduğunu ve bir çözüm olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Sürekli format atmaktan sıkıldım. Sorunun ssdden kaynaklandığını düşünüyorum ancak sonrasında format attığımda düzeldiği aklıma geliyor ve bu fikirde saçma geliyor. Cidden elim kolum bağlı saçma sapam bir durumun içerisindeyim. Lütfen gelip windows şusunu busunu devre dışı bırak demeyin onlar açıkken gayet sağlıklı olan bilgisayar bi anda onlar yüzünden bu hale gelmez ki zaten denedim o çözümleride ancak tahmin ettiğim gibi bir çözüm yolu değil. Bir kez daha söylemek isterim bilgisayarımda kasma yaşanmıyor anlık kitlenmeler oluyor. Bir çözüm sunabilecek veya sorunun net şekilde neyden kaynaklandığını söyleyebilecek yardımcı olabilecek varsa beni çok memnun eder cidden.
 
Hocam bir sorum olacak eğer SSD kaynaklı bir sorunsa neden format attığımda düzeliyor bir fikriniz vab

Hocam bir sorum olacak eğer SSD kaynaklı bir sorunsa neden format attığımda düzeliyor bir fikriniz var mı?

Dandik SSD olduğu için belli bir süre düzgün çalışır kiminde 1 hafta kiminde 1 ay ama eninde sonunda hata verecektir. Ben 6 yıldır Kingston V300 kullanıyorum sağlık durumu hala yüzde 90 görünüyor. O yüzden Samsung, Kingston, Crucial gibi kaliteli markalar alın derim.
 
Dandik SSD olduğu için belli bir süre düzgün çalışır kiminde 1 hafta kiminde 1 ay ama eninde sonunda hata verecektir. Ben 6 yıldır Kingston V300 kullanıyorum sağlık durumu hala yüzde 90 görünüyor. O yüzden Samsung, Kingston, Crucial gibi kaliteli markalar alın derim.
Anladım hocam. Acaba yanına hdd alsam daha iyi durumda çalışabilir mi yoksa direkt artık iş görmez mi acaba.
 
Best motherboard manufacturers. Biostar provides various high quality motherboard gaming series, including am4 motherboa sitesinden anakart biosunun güncel olup olmadığına bakın. Güncel değilse güncelleyin.
2.seçenekte bahsettiğim olay reg girdisiyle oluyor bunun linkini bulursam atarım.

BIOS'um güncelmiş. Şimdilik sorunu formatla çözdüm yine SSD'yi fazla doldurmadan kullanmaya çalışıcam bakalım bu sefer ne kadar zaman dayanacak. Size de teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı