Windows 10 Pro ISO ile kurulum yapılırsa etkinleşir mi?

B4ybars

Kilopat
Katılım
3 Aralık 2014
Mesajlar
1.618
Makaleler
1
Çözümler
3
Arkadaşlar MediaCreationTool ile Windows 10 Pro her iki bit seçeneğinde indirsem etkinleşir mi ? Yoksa Windows 10 Home mi indirmek zorundayım ? Ve sizce hangisi iyi her iki bit seçeneği mi yoksa her ikisini ayrı indirmek mi iyi ? Ve ayrıca her iki bit toplam kaç GB oluyor ?
 
Eski işletim sisteminiz neyse ordan yükseltme yapın. Temiz kurulumla aktivasyon yapmanız mümkün değil. Windows 8 Pro, 8.1 Pro, 7 Pro, 7 Ultimate Windows 10 Pro yükseltir. Diğerleri Home sürümüne yükseltir. SL (singel language) ise Windows 10 Home SL sürümüne yükseltir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğini pek anlamadım ama bende MediaCreationTool ile indirip iso dosyasını masaüstüne çıkartıp setup a basarak kurdum. Başlangıçta internetten bulduğum cd key i girdim ama yüklendikten sonra etkinleştir yazıyor aşağıda. Az önce kontrol ettim oyunlarda da yazıyor olsaydı dönüyordum windows 7 ye ama sadece masaüstünde chrome da falan yazıyor.
 
Sürümüne uygun Windows sürümüne önce yükseltme yapman gerek. Sonrasında sıfır kurulum yapabilirsin istediğin kadar. Ancka bir kereye mahsus olmak üzere yükseltme yapman şart lisansının yazılması için.
 
Setup çalıştırdıktan sonra 3 seçenekten en üstteki seçilebilir değilse yanlış bir şey yapmışsınız demektir. Tahminimce Windows 10'u kurduktan sonra program ve ayarlarınız yok oldu. Kısacası Windows 7 Home kullanıyorsanız Windows 10 Pro isosu indirip setup çalıştırıp 3 seçenekten diğer ikisini seçip yükleme yaptıysanız aktivasyon olmaz. İlk seçeneğin seçilebilir olması gerekiyor.

Şimdi yapmanız gereken Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Kurtarma bölümünden eski işletim sistemine geri dönüp Media Creation Tool ile doğru isoyu indirip yükseltme yapmak.
 
Ben şimdi ilk önce yükseltme yapmam mı lazım ? Yükseltme yaptığımda etkinleştiğinde sonradan temiz kurulum yapsam etkinleşir mi ? Windows 10 Home kuracağım yükselttikden sonra ?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı