RetR0_Z

Decapat
Hepinize merhaba dostlar. Dün akşam Windows 10 Pro keyi almaya karar verdim ve şöyle bir ürün buldum:

Ama şöyle bir şey var ki ben bu işlerden çok da anlayan birisi değilim sizden rica edeceğim şey linkteki ürüne bakıp yorumlamanız ayrıca OEM key almak zararlı mı? Duyduğum kadarıyla key anakartın üzerine basılıyor ve her Windows yüklediğimde veya her format attığımda bu keyi kullanabiliyor olacakmışım. Neyse fazla uzatmak istemiyorum şimdiden cevaplarınız ve önerilerinize teşekkürler.

OEM keyi sadece sizin bilgisayarda kullanabilirsiniz. Retail key ise birçok bilgisayarda kullanılabilir. Yani retail alırsanız size satılan key başkasına da satılabilir. Attığınız linki de tavsiye edemiyorum açıkçası soru cevaplarını okudum ve içim sinmedi.

OEM keyi sadece sizin bilgisayarda kullanabilirsiniz. Retail key ise birçok bilgisayarda kullanılabilir. Yani Retail alırsanız size satılan key başkasına da satılabilir. Attığınız linki de tavsiye edemiyorum açıkçası soru cevaplarını okudum ve içim sinmedi.

Öncelikle yorumunuz ve ilginiz için teşekkürler 1. olarak bana önerebileceğiniz bir key var mı ama işte Trendyol Hepsiburada gibi sitelerden istiyorum farklı farklı sitelerden alışveriş yapmayı seven birisi değilim 2. olarak OEM key sonsuza kadar bilgisayarımda zorunlu olarak kalıyor mu yoksa istediğim zaman iptal edebiliyor muyum?

1.'si için cevabım ben oralardan alışveriş yapmıyorum maalesef size tavsiye veremem.
2.'si için ise OEM key muhabbeti anakartınıza tanımlanıyor. Format atarsanız tekrar girip kullanıyorsunuz. Yeni key alıp onu da aktif edebiliyorsuniz tabiki.

1.'si için cevabım ben oralardan alışveriş yapmıyorum maalesef size tavsiye veremem.
2.'si için ise OEM key muhabbeti anakartınıza tanımlanıyor. Format atarsanız tekrar girip kullanıyorsunuz. Yeni key alıp onu da aktif edebiliyorsuniz tabii ki.

Sanırım bunu alacağım aynı satıcının ürünü satıcıya birazcık baktım dediğiniz gibi soru cevap bölümü beni de birazcık korkutuyor olsa da satıcının kendisi ve ondan alışveriş yapan insanları inceledim ve sanırım bunu alacağım ayrıca size teşekkür ederim forumda genelde böyle konuları çok sallamıyorlar ama sizin gibi yardımcı olan insanlar olduğu için minnettarım teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı