Windows 10 Pro vs Windows 11

Dediğiniz gibi kişiden kişiye değişir. Ben Win 11 kullandığım süre içersinde ufak bir sorun dahi yaşamadım. Win 11 kısa sürede vazgeçilmezim oldu. Tabii kötü deneyim yaşayanlar olabilir ama AMD'nin şuan için Win 11 optimizasyonu kötü, bu herkes tarafından biliniyor. Güncellemelerle düzelecektir zamanla. Unutmayalım öncelik her zaman Intel ve Nvidia'ya verilir :)

Sorun AMD de değil aslında. :)

AMD ye karşı alınan tavırda olsa gerek. CPU konusunda bir şey demek istiyorum. Intel den AMD ye geçtim ve bu 2. AMD işlemcim. Nasipse 3. De gelecek. Hemde aynı anakart ile... :)

Bir daha Intele geçmem için sarhoş olmam falan gerekir. 🙏🏼☝🏼🤢

Windows 11'i ben de çok beğeniyorum lakin önünde daha uzun yol var. Yazın gelecek olan pekiştirme ile daha iyi olacaktır.

Saygılarımla, iyi günler. 🙏🏼🌹

@Safa Acerbas @BlackShadow aşağıda söylediğimde ne var ki böyle değişik emojiler koydunuz? TPM 2.0 ve Secure boot sayesinde Win 10'dan kat kat güvenli zaten.
Windows 11, net. 1-1,5 aydır kullanıyorum bir tane hata bir tane zorluk yaşamadım. Windows 10'u güvenlik konusunda en az 5'e katlar 11.

@Safa Acerbas @BlackShadow aşağıda söylediğimde ne var ki böyle değişik emojiler koydunuz? TPM 2.0 ve Secure Boot sayesinde Windows 10'dan kat kat güvenli zaten.

Güvenilik kısmı konusunda bir şey diyemem. Zaten gerekli önlemleri alan kişi problem yaşamaz.
Ben hata konusunda koydum onu.
Başka bir konuda gözlemlediklerimi yazmıştım. Bunlar;

G300s kullanıyorum bu son gelen güncellemeden sonra makrolarım çalışmıyor şu an.
Ya mouse değişecek ya da Windows 10'a döneceğim.
Valorant'ta TPM hatası bazı uygulamalarda uyumluluk hatası falan. (çözümleri var tabii de.)
Kulaklıklar arası geçiş kısmı uğraştırıyor.
Bir güncelleme yayınlıyorlar seviniyorsun. Güncelleme Türkiye de desteklenmiyor şaka gibi :D.
Arama butonu kısmına tıkladığında açıp kapatıyor son zamanlarda. Tekrar girmen gerekiyor.
Görev Yöneticisi çubukta sağ tık yapıp açamıyorsun.
Ekran kartının son birkaç dakikayı kaydetme uygulamasının simgesini aktifleştirirsen (anında yeniden oynatma) saati kapatıyor.
Oyun açıkken masaüstüne dönmeye çalıştığım zaman görev çubuğu gözükmüyor bazen.
Widget tasarlamışlar üstüne yanlışlıkla değdiğin anda açıyor kendini. Bazen takılıyor kapanmıyor boş bir yere geldiğinde. Widgete tıklayıp sonra tekrar boş yere tıklaman gerekiyor. (kapatılabiliyor ama ara sıra hava durumuna haberlere bakmak için güzel.)
Bunlar benim gördüklerim.

Windows 10'da kalmayı tercih ederdim ben. Bence Windows 11 hala daha stabil. Sisteminiz çok güncel ve güçlü ise o zaman 11 daha mantıklı olur. Son nesil işlemcilerde de 11 daha iyi çalışıyor.

Güvenilik kısmı konusunda bir şey diyemem. Zaten gerekli önlemleri alan kişi problem yaşamaz.

G300s kullanıyorum bu son gelen güncellemeden sonra makrolarım çalışmıyor şu an.
Valorant'ta TPM hatası bazı uygulamalarda uyumluluk hatası falan. (çözümleri var tabii de.)
Bir güncelleme yayınlıyorlar seviniyorsun. Güncelleme Türkiye de desteklenmiyor şaka gibi :D.
Arama butonu kısmına tıkladığında açıp kapatıyor son zamanlarda. Tekrar girmen gerekiyor.
Ekran kartının son birkaç dakikayı kaydetme uygulamasının simgesini aktifleştirirsen (anında yeniden oynatma) saati kapatıyor.
Widget tasarlamışlar üstüne yanlışlıkla değdiğin anda açıyor kendini. Bazen takılıyor kapanmıyor boş bir yere geldiğinde. Widgete tıklayıp sonra tekrar boş yere tıklaman gerekiyor. (kapatılabiliyor ama ara sıra hava durumuna haberlere bakmak için güzel.)
Ayrıca Realtek Audio Console uygulaması da sorunlu Windows 11'de.

Yaptığın güvenlik testlerini atar mısın 1,5 ay içinde?
En güzel test günlük kullanımdır. Nasıl bir test bekliyorsunuz?

Bu sorunların hiç birini ben yaşamadım. Widget kullanmıyorum o yüzden widget konusunda yorum yapamam, gerek duymuyorum. Zaten o da zamanla düzelir eğer hata varsa.
Ayrıca Realtek Audio Console uygulaması da sorunlu Windows 11'de.
Ses konusunda da herhangi bir problem yaşamadım. Siz sorun yaşadıysanız bilemem.
Kardeşim ben Windows 10 kullanıyorum TPM ve Secure Boot açık. Windows 11 kendisi ne kadar güvenlik sunuyor o önemli yoksa bende de açık onlar.
Yeni işletim sistemi ister istemez daha güvenli olur. Win 11'i bazı yerlerde halen 10 olarak görüyor ama bu da zamanla düzelecektir. Ayrıca TPM ve Secure Boot Win 11'de resmi olarak zorunlu Win 10'da değil. Win 11'i de TPM ve Secure Boot'u olmayan kurmasın zaten, en azından ben kurmazdım TPM ve Secure Boot yoksa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı