Windows 10 Sadece C: Format Atmak

Göreceğiniz ekran atacağınız Windows'un versiyonuna göre değişiklik gösterebilir. Bahsedilen disk bölümleme ekranı karmaşık bir ekran değil eğer sadece C diskini formatlyacaksanız C'yi seçip illerleyeceksiniz o kadar karmaşık bir olay yok. Çok kafanıza takılıyor ise eğer videolardan yardım alabilirsiniz. Temiz kurulumlar dilerim.

Orada C, D vE E diski yazmadığı için C diski hangisi diye sordum. Çünkü diğer D vE E dosyalarını silmek istemiyorum.

PC sıfırla dediğin zaman zaten sana soruyor oradan C diskini seçip, diğer diskleri seçmezsen sadece C diskini sıfırlayıp Windows'u oraya kuruyor dostum.

İlk defa kendim format atacağım o yüzden C'nin yanında tik işareti mi oluyor?
Disklerin boyutundan ayırt edebilirsin.

Sadece onun seçili olduğunu nereden anlıyacağım ve sadece C'yi seçince diğerleri gitmez değil mi?

1. adım Screenshot Başlayın tıklayın.
2. adım Screenshot Her şeyi kaldır diyin.
3. adım Screenshot Ayarları değiştir'e tıklayın.
4. adım Screenshot ayarlar bu şekilde olmalı. Veri sürücülerini seçerseniz diğer sürücülerinizde sıfırlanır. Benim attığım gibi seçmez iseniz de şuanda sadece Windowsun kurulu olduğu diski formatlayıp kuracaktır.

Arkadaşın kafasına niye bulandırıyorsun? Adam format diyor. Sıfırlama değil.
Ne diyosun arkadaşım? Adam format atıcam C diski sıfırlansın diğerleri sıfırlanmasın diyor. C diskini sıfırlayıp Windowsu oraya kuracak diğer diskler sıfırlanmayacak işte. Konuyu anlamamışsın gelip burda konuşuyorsun.
Arkadaş sana sıfırlama anlatıyor. Format değil. Takılma ona.
"Gerekli olan dosyaları indiriyorum fakat ben sadece C diskine format atmak istiyorum "

Ne diyosun arkadaşım? Adam format atıcam C diski sıfırlansın diğerleri sıfırlanmasın diyor. C diskini sıfırlayıp Windowsu oraya kuracak diğer diskler sıfırlanmayacak işte. Konuyu anlamamışsın gelip burda konuşuyorsun.
Format atarken sıfırlamayı kast ediyor. Sen niye sıfırlama+format atıyorsun? Kendinde değilsin bence. Format esnasında C diskini biçimlendirirsen zaten sıfırlamış olur. Daha açıklamamı ister misin?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı