Windows 10 ses çıkmıyor

ygtplt36

Centipat
Virüsten girdiğinden dolayı biraz araştırma yapıp ISO dosyası indirdim ve kurdum (bilgisayardan pek anlamam), kurulduktan sonra bilgisayarı satın aldığım zaman yanında gelen CD'lerde driverları duruyordu onları kurdum. Ancak ses çıkmıyor normalde HDMI ile monitöre bağlıyım kendi dahili hoparlörü de var ancak ne monitörden ne de kulaklıktan ses alamıyorum, el atarsanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• af.png
    af.png
    10,6 KB · Görüntüleme: 81
  • dsgasdhg.png
    dsgasdhg.png
    11,8 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleyen: Moderatör:
  • CPU-Z programını indir ve kur.
  • CPU-Z>Mainboard>Model kısmında yazan kodu alıp google ile arat.
  • Orijinal sitesine girip, support veya destek bölümünden, sürücü kısmındaki tüm sürücüleri indirip kur ve kontrol et.
Dediğinizi yaptım ancak model kısmında sadece casper nirvana desktop yazıyor bilgisayarım masaüstü.
Anakartin sitesinden ses driverini yuklemelisin oncelikle. Ses ikonuna tiklayip yukarda ses cihazlari gozukur(bende olan hâliyle) oraya tiklayip ses cihazini teker teker dene.
Anakartı bulamıyoruz sistem bilgilerinde Casper Nirvana Desktop diye geçiyor sadece.

Basit olacak ancak ses ayarlarından doğru çıkışın seçili olduğundan emin misiniz? Zira varsayılan olarak işaretlenmemiş, orayı değiştirmeyi unutmuş olabilirsiniz.

Basitçe, sağ altta sesi kısıp açmak için açtığınız sekmeyi açın. Üstte çıkış cihazı yazacaktır. Ona tıkladığınızda açılan menüde aygıtlar gözükmeli. Nvidia ya da monitörünüzün markası olmalı. Onun seçili olduğundan emin olun.

Bulamadığınız driver olursa diye şunu da bırakıyorum:

Basit olacak ancak ses ayarlarından doğru çıkışın seçili olduğundan emin misiniz? Zira varsayılan olarak işaretlenmemiş, orayı değiştirmeyi unutmuş olabilirsiniz.

Basitçe, sağ altta sesi kısıp açmak için açtığınız sekmeyi açın. Üstte çıkış cihazı yazacaktır. Ona tıkladığınızda açılan menüde aygıtlar gözükmeli. Nvidia ya da monitörünüzün markası olmalı. Onun seçili olduğundan emin olun.

Bulamadığınız driver olursa diye şunu da bırakıyorum:
Çıkış cihazı olarak tek seçenek monitörüm gözüküyor oda seçili zaten driver üzerinden deneyeceğim birde.

Bağlantıdan sürücü yazılımını indirin. Eski sürücü yazılımını kaldırın ve yeniden başlatın. İndirdiğiniz sürücü yazılımını yükleyin.

Sürücü bağlantısı:

Realtek High Definition Audio 6.0.8899.1 WHQL
Dediklerinizi harfi harfine yaptım eskiyi kaldırırken ve yeniyi kurarken olmak üzere 2 defada yeniden başlattı ancak hala ses çıkışı yok ne kulaklıktan nede monitörden.
Bilgisayarin modelini gir Casper Nirvana XXXX driver gibi sonra Audio driverini indir ve kur aynisi bugun basima geldi sahsen.
Hocam bulamıyorum bilgisayarın modelini dxdiagdan baktığımda sonuç bu, birde bu sesle ilgili olan hatayı veriyor, bi yardımcı olabilirsen sana zahmet.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    43,4 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı