Windows 10 sıfır kurulum yapma

Makaleler
2
Yer
Kocaeli izmit
Daha fazla  
Meslek
Hemşirelik
Yaklaşık bir sene önce topladığım bilgisayarıma ilk kurduğum Windows ile hala devam ediyorum. Biriken artık dosyalar, silinmeyen programlar falan birikti önbellek doluymuş gibi kasmalar yaşamaya başladım, çok sıkıntı yaşatmasa da anlık takılmalar vesaire başladı. Tertemiz bir Windows kurmak istiyorum şimdi, orijinal KEY satın almıştım, sıfırdan kurduğumda aynı KEY'i girsem kabul eder değil mi? Sonuçta aynı anakartta kullanılıyor ömür boyu diye biliyorum.

Bir de internetim çok hızlı olmadığından BF1'i falan tekrar indirmek ölüm gelecek, acaba 2. HDD'ye büyük oyunları yedekleyip HDD'yi söküp sonra format atsam tekrardan çalışır şekilde kullanabilir miyim?

Tavsiye ve önerileriniz için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aldığınız keyi tekrar kullanabilirsiniz. Oyunları yedekleyin, tekrar indirmek zorunda kalmazsınız fakat oyunların yedeklenmesi platformdan platforma değişiklik gösterebilir. Mesela Steam oyunlarınız var ise Steam > Ayarlar > Oyunları yedekle ve geri yükle özelliği çok faydalı. BF1 gibi Origin oyunlarını ise dosyalarını doğrudan kopyalayarak yedekleyin. Tekrar kurmak istediğinizde oyun indirmesini başlatın ve dosya oluşup indirme kısa bir süre devam etsin. Sonra indirmeyi durdurup eski yedeğinizdeki dosyaları aktarın.
Aldığınız keyi tekrar kullanabilirsiniz. Oyunları yedekleyin, tekrar indirmek zorunda kalmazsınız fakat oyunların yedeklenmesi platformdan platforma değişiklik gösterebilir. Mesela Steam oyunlarınız var ise Steam > Ayarlar > Oyunları yedekle ve geri yükle özelliği çok faydalı. BF1 gibi Origin oyunlarını ise dosyalarını doğrudan kopyalayarak yedekleyin. Tekrar kurmak istediğinizde oyun indirmesini başlatın ve dosya oluşup indirme kısa bir süre devam etsin. Sonra indirmeyi durdurup eski yedeğinizdeki dosyaları aktarın.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı