Windows 10 SSD'den başlamıyor

hakanaktas

Decapat
Katılım
10 Eylül 2020
Mesajlar
118
Selamlar, laptopumda bulunan SSD'yi formatladım ve Windows 10 kurdum. Windows'u kurduktan sonra SSD'yi laptoptan söküp masaüstü bilgisayarımdaki SSD ile değiştirdim fakat şimdi PC'yi açarken Windows değil BIOS menüsü geliyor. Windows 10 kurulu bir flash bellekten de Boot etmeyi denedim, mavi ekran veriyor. Ne Windows 10 kurulumu başlıyor ne de bilgisayar açılıyor. Ne yapmam gerek?
 

Dosya Ekleri

  • 1613483333792-1159442441.jpg
    1613483333792-1159442441.jpg
    335,6 KB · Görüntüleme: 47
Eski SSD'de Windows UEFI değilse tekrar kurmanız gerekebilir UEFI biçiminde. Ya da BIOS'tan Legacy support aktifleştirmelisiniz.
 
Hocam, Rufus ile yazdırırken, UEFI GPT olarak mı yaptınız?
 
Bu işlem sağlıklı değil ve yapılması önerilmez. Baştan temiz kurulum yapman gerek.

Hocam öyle yapacağım ama ben satın aldığım SSD'nin uymamasından korkuyordum. Emin olmak içinde bir başka PC'den NVMe SSD'yi kendi PC'me taktım. Gördü ama Windows'u oradan başlatmadı, yani görmesi uyduğu anlamına gelir mi bunu öğrenmeye çalışıyorum. Galiba bilen 1 kişi bile yok, gerçekten Türkiye'de hiç adam gibi bir kaynak yok. İngilizceye tam hakim olsam yabancı forumlardan çoktan öğrenmiştim.
 
Bilen kişi var ama anlamak istemiyorsun hala. SSD'yi sisteme tak ve temiz kurulum yap.
sen insanlarla dalga geçmek yerine bir çözüm biliyorsan onu söyle bilmiyorsan bişey yazmak zorunda değilsin bide gitmişsin beni şikayet etmişsin foruma, sen nasıl insansın? Baktım profiline yaptığın yorumlara herkesle dalga geçmişsin adam konu açmış mesela macos yüklerken yaşadığı sorunu anlatmış gitmişsin altına boşver macosu windows devam yazmışsın sanane adamın keyfinin kahyası mısın adam orada sorununu anlatıyor sen adamla dalga geçiyorsun bişey bilmiyorsan bari karışma herşeye bişey yazarak forum puanı falan mı kasıyorsun şimdi sen bu yazdığımıda şikayet edersin ne var bu yazdığımda hakaret mi var?
 
Çözümü söyledim. Kimseyle de dalga geçmiyorum. MacOS konusu için sistemi uyumsuz ise Windows önereceğim tabiiki, uyumsuz sisteme kurulum yapamazsın, yapsanda kullanamazsın. Bundan dolayı bilmediğiniz konuda yorum yapmamanızı rica edeceğim.
 

Geri
Yukarı