Çözüldü Windows 10 sürümleri arasında ne fark var?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mmelih

Hectopat
Katılım
16 Aralık 2019
Mesajlar
251
Merhaba. Şu an bilgisayarımı Windows 10 Pro sürümünde kullanıyorum. Eğer format atıp Home sürümüne geçersem kayda değer bir performans artışı ve sıcaklık azalması olur mu?
 
Buyurun. Burada özellikleri karşılaştırılıyor. Kendinize uygun sürümü seçebilirsiniz.
 
Ben şöyle bir örnek verebilirim başıma gelen bir olayı;

Arkadaşın bilgisayarında Windows 7 Starter vardı. Underground 2'yi sorunsuz, donmadan, kasmadan oynuyordu. Aynı PC'ye hiçbir donanım vs değişmeden Windows 7 Ultimate kurduk. Oyunu bırak akışını, neredeyse saniyede 2 resim değişir şekilde oynatıyordu. Demem o ki fark vardır, kesinlikle olacaktır ancak ne derecede anlaşılır, ne şekilde karşına çıkar bir şey diyemem.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Home günlük kullanım içindir; oyunlar ve internet kullanımı için birebirdir (hafiftir).

Pro hafif işletmeler için birebirdir. Ufak çaplı bir işletmeniz varsa Pro kullanabilirsiniz. (orta hafif)

Education eğitim ve öğretim için birebirdir. Akıllı tahta veya öğrenci bilgisayarları için kurulabilir (hafiftir).

Enterprise iş istasyonları ve sunucular için birebirdir. Site işletiyor iseniz bu sürümü kullanabilirsiniz (ağır sayılır).
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Pro sürümde Office programları da var diye biliyorum. Office programlarını kullanmıyorsanız Home kullanmanız daha iyi olur.
 
Pro sürümü gamerler için, Home gündelik takılma için, Education Office için diye biliyorum. Hatam varsa düzeltin. Home sürümüne geçersen PC rahatlayabilir, yanlış hatırlamıyorsam Pro sürümünde daha oyun odaklı olduğundan dolayı daha fazla yazılım olabilir oyunları ilgili.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Pro sürümü gamerler için, Home gündelik takılma için, education Office için diye biliyorum. Hatam varsa düzeltin. Home sürümüne geçersen PC rahatlayabilir, yanlış hatırlamıyorsam Pro sürümünde daha oyun odaklı olduğundan dolayı Home sürümüne geçersen rahatlayabilir.
Office programları Pro ile geliyor. Yani Pro gamerlar için değil daha çok işyerinde kullanmak için. Oyun oynayacaksanız Home sürümü daha iyi olacaktır.
 

Geri
Yukarı