Windows 10 "SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED" Hatası

MrIronstone

Megapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Arkadaşlar hepinize iyi günler, benim bir süredir devam etmekte olan bir sorunum var. Bilgisayarım gece boyunca kapalı kaldıktan sonra sabah açtığım zaman böyle bir sorun yaşıyorum. Sorunun tam olarak monitörde mi yoksa ekran kartının DisplayPort portlarında mı olduğunu anlayamadım ama ikinci monitörüm HDMI ile bağlı onda hiç böyle bir problem olmuyor. Ekran kartım 1080 Ti ve ikinci el almıştım ama garantisi hala mevcut. Monitörü 2020 Mart'ta almıştım ve garantisi hala mevcut.
Video linki:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bugün gece yine uzun süre kapalı kapalacağından HDMI kablosu takık şekilde bırakmıştım. Açtım ve HDMI üzerinden hiçbir problem yoktu. Hemen DisplayPort'u taktım ve aynı sorunun olduğunu gördüm. Ama her zamanki gibi uzun süre kapalı kaldıktan sonra yapıyor sadece ve 1-1.5 dakika sonra geçiyor ve bir daha hiç yapmıyor.

Az önce bilgisayarım mavi ekran verdi ve DisplayPort'lar üzerinden görüntü alamamaya başladım ve sadece HDMI üzerinden görüntü alabiliyorum.

Monitör: Samsung C27HG70.

Dosya Ekleri

• 68e275b5-9a27-4873-847f-8ecf949dd45c.jpg
    68e275b5-9a27-4873-847f-8ecf949dd45c.jpg
    153,5 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:

1) Corsair yazılımlarını silin.

2) BIOS güncelleyin. BIOS dosyanızı aşağıdan indirebilirsiniz.

3) Ekran kartınızın sürücüsünü indirin. WHQL sürüm olmasına dikkat et. Sonra DDU ile ekran kartı sürücüsünü silip indireceğiniz sürücüyü kurun. DDU rehberi aşağıda.

Son düzenleme:
Siliyorum fakat silmem gerektiğini mavi erkan dump dosyasına bakarak mı tespit ettiniz yoksa bu sorunu daha önce yaşayıp bölye çözdüğünüz için mi bu yöntemi önerdiniz?

Bu rehbere göre eksik SYS dosyalarını tarayın.
Corsair'e ait yazılımları kaldırın.
Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırdıktan sonra güncelleyin.

Dediklerimi yapın. Bilmeden yazanlar olursa zaten gerekeni yapıyoruz emin olun. İsmimin altındaki Katkıda Bulunan ibaresi boşa duruyor herhalde bu arada? @MrIronstone

Katkıda bulunanın ne anlama geldiğini dahi bilmiyorum, herhalde YouTube'dan katıldın falan sandım. Bu kadar abartmana gerek yoktu gerçekten.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı