Windows 10 Temiz Kurulum Hakkında

225893

Hectopat
Makaleler
1
Zaten Windows 10’um var ama PC'de sıkıntılar çıktı. Format yerine Windows 10 temiz kurulum yapmamı önerir misiniz? Temiz kurulum bilgisayarı resetler değil mi? Eski şeyleri siler değil mi? Ve de Windows Temiz Kurulum yaptığımda anakart değişmez değil mi :D Yani lisans gitmez değil mi? 10TL'lik aldığım lisans. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Temiz kurulum ile format zaten aynı şeyler. Herhâlde siz format atmayı sıfırlama ile karıştırdınız :)

Lisans anakart üzerine yerleştiğinden anakart değişmediğiniz sürece gitmez ve kurulum esnasında size lisans sorulmaz.

Kurulum yaparken diskleri silip, biçimlendirirsen dosyaların silinir.

Benim önerim sıfırlama yerine temiz kurulum yapmanızdır.

Arkadaşlar 2 senedir laptop kullanıyorum hiç format atmadım artık atayım diyorum orijinal W10 Pro 64 Bit olarak geldi bu sistem bana ilk aldığım zamana döndürme şansım var mı ya da sıfırlama diyede geçiyor sanırım. C ve D diski var bilgisayarımda kullandığım uygulamaları D'ye aktardım ve şu an ne yapmam gerektiğini bilmiyorum sadece C'yi sıfırlamak istiyorum ve aynı anda W10 Pro 64 Bit orijinalliği gitmeden olsun istiyorum.

Arkadaşlar 2 senedir laptop kullanıyorum hiç format atmadım artık atayım diyorum orijinal W10 Pro 64 Bit olarak geldi bu sistem bana ilk aldığım zamana döndürme şansım var mı ya da sıfırlama diyede geçiyor sanırım. C ve D diski var bilgisayarımda kullandığım uygulamaları D'ye aktardım ve şu an ne yapmam gerektiğini bilmiyorum sadece C'yi sıfırlamak istiyorum ve aynı anda W10 Pro 64 Bit orijinalliği gitmeden olsun istiyorum.
Bilgisayarı aldığınızda yanında verilen CD ler duruyorsa onlarla istediğiniz gibi sistemi kurabilirsiniz.

Bilgisayarı aldığımda hiç CD verilmedi. Zaten benimki gaming modeli olduğu için DVD girişi falan yok.

Zaten Windows 10’um var ama PC'de sıkıntılar çıktı.
  1. Format yerine Windows 10 temiz kurulum yapmamı önerir misiniz?
  2. Temiz kurulum bilgisayarı resetler değil mi?
  3. Eski şeyleri siler değil mi?
  4. Ve de Windows temiz kurulum yaptığımda anakart değişmez değil mi? :D Yani lisans gitmez değil mi? 10TL'lik aldığım lisans. Teşekkürler.

Sıfırlamak ile temiz kurulum arasındaki fark şudur: Sıfırlama seçeneğinde tüm dosyalar ve programlar silinir, ancak sistem üreticinizin yaptığı ayarlar silinmez.
Temiz kurulumda ise, siz DVD, USB bellek veya SD kart aracılığıyla Windows'u kendiniz kurarsınız. Üreticinizin yüklediği dahil tüm uygulamalar, sürücüler vb. şeyler silinir.

Bana göre, en sağlıklısı temiz kurulumdur. Çünkü sıfırlamakta kullandığınız dosyaların içine virüs yerleşebilir, silinebilir yahut zarar görebilir.
  1. Ne gibi sıkıntıların çıktığını ayrı bir konuda söylerseniz size daha iyi yardımcı olabiliriz. Sorun mavi ekransa ayrı bir konuda Dump dosyalarını paylaşmayı unutmayın..

Yazılımsal sorunlarda temiz kurulum sorunları çözer. Sıfırlama seçeneğinde sorun çözülmeyebilir.
  2. Evet.
  3. Evet.
  4. OEM lisans kullanıyorsanız lisans anakarta gömülür. Yani aynı anakart üzerine istediğiniz kadar kurulum yapabilirsiniz. Lisansınız gitmez. Retail lisanslar hakkında bir bilgim yok.

Sıfırlamak ile temiz kurulum arasındaki fark şudur: Sıfırlama seçeneğinde tüm dosyalar ve programlar silinir, ancak sistem üreticinizin yaptığı ayarlar silinmez.
Temiz kurulumda ise, siz DVD, USB bellek veya SD kart aracılığıyla Windows'u kendiniz kurarsınız. Üreticinizin yüklediği dahil tüm uygulamalar, sürücüler vb. şeyler silinir.

Bana göre, en sağlıklısı temiz kurulumdur. Çünkü sıfırlamakta kullandığınız dosyaların içine virüs yerleşebilir, silinebilir yahut zarar görebilir.
  1. Ne gibi sıkıntıların çıktığını ayrı bir konuda söylerseniz size daha iyi yardımcı olabiliriz. Sorun mavi ekransa ayrı bir konuda Dump dosyalarını paylaşmayı unutmayın..

Yazılımsal sorunlarda temiz kurulum sorunları çözer. Sıfırlama seçeneğinde sorun çözülmeyebilir.
  2. Evet.
  3. Evet.
  4. OEM lisans kullanıyorsanız lisans anakarta gömülür. Yani aynı anakart üzerine istediğiniz kadar kurulum yapabilirsiniz. Lisansınız gitmez. Retail lisanslar hakkında bir bilgim yok.
Hocam ben de temiz kurulum yapmak istiyorum, sadece C diskini silip dosyalarımı D'ye aktarsam Windowstaki sorunlar çözülür mü? Yoksa illa iki diski de silmem mi gerek?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı