Windows 10 temiz kurulum sonrası sürücü kurma

228597

Hectopat
Acer Aspire 5 A515-51G laptop bilgisayarı 2. el olarak satın aldım. Bilgisayarı bana satan sahibi kişisel dosyalarının silinmesi için Windows'u sıfırlamamamı istedi ve ben de "Her şeyi kaldır - Sürücüyü temizle" sıfırlama komutu ile sıfırlamayı başlattım ancak üzerinden 11 saat kadar geçmesine rağmen sıfırlama işlemi %40'ta durdu, takılı kaldı. Birkaç defa denedim hep aynı şey oldu. Daha sonra recovery seçeneklerine bakayım dedim. PC başlarken Alt + F10 ile kurtarmayı açmayı denedim fark eden bir şey olmadı. Çözüm olarak UEFI Windows 10 temiz kurulum yaptım ancak hard diskteki Recovery bölümünü ne olur ne olmaz diye silmedim. Şimdi PC açılıyor Windows Update ile sürücü güncellemelerini otomatik olarak yaptırdım. Sormak istediğim sorular:

Acer Destek sayfasında laptop modelini seçiyorum, Windows 10 64 bit'i seçiyorum ve karşıma altta yazdığım sürücüler çıkıyor. Bunların hepsinin güncellemesini de ayrıca yapmalı mıyım? Ya da hangilerini mutlaka yapmalıyım? Bu sürücüler bilgisayara yük oluşturup yavaşlatma ihtimali var mıdır?

Recovery bölümüne temiz kurulum yaptığım UEFI Windows 10 işletim sisteminin yedeklemesini mi yapmalıyım? Bunu nasıl yapmalıyım? Eski Recovery bölümü biçimlendirilmeli midir? Aşağıya disk bölümlerini gösteren ekran görüntüsü koyuyorum. Yardımcı olursanız memnun olurum.

375565

Windows 10 update zaten bütün sürücüleri kuruyor genelde. Aygıt yöneticisin de kurulmamış herhangi bir sürücü var mı ? Eğer yoksa ekran kartını kendin manuel bir şekilde güncelleyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı