Windows 10 Temiz Kurulum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. ve 2. Buradan: Windows 10 indirin USB'e yazdırıp temiz kurulum yapın.
  2. ve 3. Verdiğim adreste yani Media Creation Tool ile orijinal Win 10'u indireceksiniz. Etkinleştirme için hiç bir şey yapmanız gerekmez. Yalnızca Update'leri yapmanız ve bir kaç defa yeniden başlatmanız yatarli. Tabi etkinleşmesi için biraz beklemeniz gerekebilir. Ben bayağı beklemiştim.
 
Microsoft tarafından sağlanan aktivason anahtarları:
  • Windows 10 Home build 10240 - TX9XD-98N7V-6WMQ6-BX7FG-H8Q99
  • Windows 10 Pro build 10240 - VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T
  • Windows 10 Enterprise build 10240 - NPPR9-FWDCX-D2C8J-H872K-2YT43


Recep Bey'in makalesinde bu keyler var peki rezerve logosu bende çıkmadı kaç saattir uğraşıyorum win10 rezerve ettirmeden kursam bu keyler ile aktive etsem olur mu (win7 de güncelleştirmeyi yaparken nedense başarısız oluyor)
 
Abi ben de yükseltme ile kurdum Windows 10'u. Yükselttikten sonra da girip Aida64'de Windows 10 keyimi bulup bir kenara yazdım. İleride temiz kurulum yapmak istediğimde o key sorun çıkarmaz herhalde değil mi? Bu konuda bir bilgin var mı?
Düzenleme: Sanırım herkesin ürün anahtarı aynı. Bu yüzden abi senin yaptığın gibi key bölümünü atlayıp kurmamız gerek sanırım. Zaten key OEM olduğundan yani BIOS'a gömüldüğünden otomatik olarak etkinleşmesi gerek. :)
 
Son düzenleme:
@Tugqan, deneyin tabi. Siz beni de yanıltmıştınız ancak ben yine deneyip emin olmak istedim ve yaptım oldu.

Temiz kurulum yapın, hemen etkinleştirilmeyebilir. Güncellemeleri, ekran kartı sürücüsüne de kurup bir kaç defa yeniden başlatın. Etkinleşecektir, etkinleşmez ise bekleyin acele etmeyin.

@Ayas. aynen öyle yapın.
Kusura bakmayın ancak sonradan aklıma geldi sadece bende öyle bir sorun olmuş olabileceği.
 
Ya Ben Windows 10 Yükledim Bilgisayarı Kapattı Açılırken Windows 10 Şekilinde Açıldı Tam User Seçme Bölümünde Ekran Çözünürlüğü Hatası Verdi Bilgisayarı Kapatıp Açtım Windowsu Eski Sürümüne Çeviriliyor Bekleyiniz Dedi Esk iŞekilde Kullanamya Devam Ediyorum Birdaha YÜklesem Yine 6 Saat Beklicemmi Bir Çözümü Yokmu Yardım Edin Ya?
 
@er36po Merhaba sırf bu konu için technopata üye oldum ben şimdi ismi lazım değil bir siteden w10 pro indirmekteyim planım ise aynı windows 8 kurar gibi windows 10 kurmak şuan windows 10 kullanıyorum usb'ye yazıp tüm diskleri formatlayıp w10 kurmayı düşünüyorum fakat siz burda başka şeyler konuşmuşsunuz bu şekilde yaptığımda aktivasyon sorunu alma ihtimalimmi var bir sorun çıkarmı birde ben w10 rezerve edip yüklemeye çalıştım ve ana yükleme ekranında %32'de kaldı yaklaşık 2 saat bekledim hiç ilerlemedi ve bilgisiyarı kapatıp açtım bunun için windowsun kendi yöntemi ile yapmak istemiyorum hangisini önerirsiniz ? teşşekürler

birde usb belleği hangi şekilde formatlamalıyım ntfsmi yoksa fat 32'mi
 
@er36po Abi temiz windows 10 kurdum formatla ekran kartı sürücüsünü yüklüyorum fakat gpu devreye girmiyor bunu nasıl halledebilirim ? Windows 7 ye geri dönmek için uğraşmak istemiyorum :cry:
 
millenium kardeşim usb ile kurduysan usb hangi formattaydı nfs'mi fat32'mi
 
O değil de, değişen key Insider'lara dağıtılanlardan. Insider programı sonlanınca biz de taklaya gelmeyelim! :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı