Windows 10 USB'den Format atarken Sürücü Biçimlendirme Problemi

camosur

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime X570-Pro
Technopat Ailesine merhaba arkadaşlar..

Elimde Samsung laptop var ve bu leptop daha önceki HDD'si; 20 GB SSD kart, 1 TB HDD takılı idi.

1 TB HDD sökülüp yerine 180 GB'lık SSD takılmıştır.

Sorunum şudur:

SSD HDD 180 Sürücü 0
SSD kart 20 Sürücü 1

olarak çözükmektedir.

Ben format atmak isterken; DVD ile Sürücü 0 (sıfır) seçilip atınca Ön Bellek dosyasını 500 MB oluşturup formatı düzgün atmakta ve sistem düzgün çalışmaktadır.

Aynı şekilde Flash bellek ile formatı atınca; Sistem otomatik Sürücü 1 (bir) seçip Ön Belleği oluşturmakta ve Sürücü 0 (sıfır) seçmeme rağmen seçilmemektedir ve herhangi bir müdahale yapılamamaktadır. Formatı devam edince sistem bir kereliğine açılıyor sonrasında PC yeniden başlayınca sürücü 1'e format atıldığından boot sorunu veriyor ve PC açılmıyor.

Formatını attığım flash belleği takınca PC'ye boot ayarını ordan alıp açmaktadır.

Not: Her iki sürücüyü sıfırladım, sildim, sürücü 1 (bir) i biçimlendirmeden sürücü 0 (sıfır) seçip format atsam dahi sürücü Sürücü 1 (bir) e atmaktadır.

Bu konuda yardım edebilir misiniz? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı