Windows 10 ve 11'in sürücüleri birbiriyle uyumlu değil

No42

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
32 GB 3200 MHZ RAM
8 GB RTX 3050
500 GB NVME SSD
i7-11700F
Meslek
Öğrenci
Merhaba bir arkadaşım FreeDOS bir laptop satın aldı. Laptopa Windows 10 kurunca Wi-Fi, ses, Bluetooth, touchpad gibi aksamlar çalışmıyor ethertnet ile bağladıktan sonra sürücüleri manuel kurmamıza rağmen algılamıyor. Ama Windows 11 de sorunsuz çalışıyor her sürücü. Windows 10 ve 11 ikisi de NT10 tabanlı değil mi yani ikisinin de sürücüleri aynı aynı olmasa bile uyumlu diye düşünüyorum yanlış mı acaba?

Laptopun sitesinde Windows 10 sürücüleri varsa çalışması lazım.

Yok işte ondan dedim ya 11 ile 10 sürücüleri araştırmalarıma göre aynı zaten ve kendi makinemda 11 sürücüsü ile 10 kullanıyorum sorunsuz.

Bu sistemde zaten 11 kullanmak gerek. İlk iş temiz bir Windows 11 kur.

Yanıtlar için teşekkür ederim ancak ben bu sisteme hangisini kursam uygun olur diye sormuyorum ben Windows 10 seviyorum ve Windows 10 ve 11 sürücüleri aynı diye biliyorum bu doğru mu diye soruyorum eğer Windows 10 ve 11 sürücüleri farklı ise o zaman geçeceğim zaten ama aynı ise sorunu çözüp 10 da kalmak istiyorum.

Bende size olması gerekeni söylüyorum. Güncel donanıma en güncel OS kullanman en sağlıklısı. Gerisini sen bilirsin.

Bende diyorum ki hangi OS kullanmam gerektiğini sormadım sürücleri aynı diye biliyorum aynı mı değil mi diye sordum hangi OS kullanacağım zevkime kalmış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı