Windows 10 "Video Scheduler Error" Mavi Ekran Hataları

Alessandro

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ben i7 4702MQ işlemci, 8 GB RAM, GT745M ekran kartı olan Casper dizüstü kullanıyorum.
Sorun 2 gün önce başladı evden çıkmadan önce ekran kartı driverimi Geforce sitesinden elle sorunsuz bir şekilde güncelledim. Daha sonra ETS2 oyununu açık bırakıp evden çıktım 2 saat içinde eve döndüm ve oyunu tekrar açtığımda bana mavi ekran verdi.
İlk başta sadece oyun açarken veya tarayıcıda dolaşırken hata veriyordu ancak daha sonra açılışta dahi vermeye başladı bu hatayı ve mavi ekranda Driver power vs. şeyler yazıyordu daha sonra Video Scheduler Error yazmaya başladı. Daha sonra format attım temiz bir şekilde ama ekran açıldı 5 dakika içinde yeniden mavi ekran verdi.

Mavi ekranda Video Scheduler Error, Watchdog.sys .. ve nv ile başlayan bir dosya adı yazıyor bu üçü ile döngü halinde genelde sürekli değişiyor yazı.
Şu an bunu sorunlu bilgisayardan yazıyorum Nvidia kartını devre dışı bıraktım ve bayadır mavi ekran vermedi, dump dosyalarını yüklüyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncellemesini sorunsuz bir şekilde yaptım. Wireless i aygıt yöneticisinden devre dışı bıraktım.
Ethernet kablo taktım ve Nvidia ekran kartımı etkinleştirdim.(Devre dışıydı )
Ardından herhangi bir oyuna deneme amaçlı tıkladım başka kastı sonra ekran tamamen dondu hemen ardından mavi ekran verdi yine.
Sonra yeniden başlattım Nvidia ekran kartını devre dışı bırakmaya çalıştım ancak devre dışı bırak dediğim an ekran tamamen kilitlendi her şey dondu.(Caps lock ışığı bile yanıp sönmüyordu)
Uzun süre bekledim kendine gelmedi bende yeniden başlattım yine aynı işlemi denerken yine kilitlendi önceden donduktan sonra mavi ekran veriyordu ancak ekran dondu mavi ekranda vermedi bu sefer tamamen kilitlendi yani bilgisayar ve hiçbir şekilde kendine gelemedi.
Şuan Nvidia kartım etkin bilgisayarda bir tek tarayıcım açık donma kasma vb. şeyler yok ancak oyun vb. şeyi açmaya çalıştığımda muhtemelen pc yine kilitlenecek.
Dmp dosyasını buraya bırakıyorum.
030218-25656-01.dmp

Paylaşmış olduğum dosya Windows üzerinden BIOS güncellemesi gerçekleştiriyor.
Sizce durum nedir? Ekran kartı olduğu kesin midir bu sonuçlara göre ?

Son döküm dosyası net bir bilgi içermiyor fakat GPU sürücüsü ile ilgili olduğu muhtemel. Önceki döküm dosyaları GPU çekirdek sürücüsünde arıza olduğunu net bir şekilde gösteriyordu. Anlattıklarınıza bakacak olursak harici ekran kartınız arızalı fakat bunu kesinleştirmek için DDU ile güvenli modda NVIDIA sürücüsünü kaldırıp aygıt yöneticisinden devre dışı bırakın. Cihazı şimdilik Intel HD Graphics 4600 ile kullanın. Mavi ekran hatası aldıkça döküm dosyalarınızı paylaşın.

Tüm döküm dosyalarında NVIDIA ile ilgili farklı hatalar almaya devam etmişsiniz. Harici NVIDIA grafik işlemci kesin olarak arızalı.

Anlattıklarınıza bakacak olursak harici ekran kartınız arızalı fakat bunu kesinleştirmek için DDU ile güvenli modda NVIDIA sürücüsünü kaldırıp aygıt yöneticisinden devre dışı bırakın. Cihazı şimdilik Intel HD Graphics 4600 ile kullanın.
Bu alıntılamış olduğum yönergeyi uyguladıktan sonra mı bu döküm dosyalarını paylaştınız?

Tüm döküm dosyalarında NVIDIA ile ilgili farklı hatalar almaya devam etmişsiniz. Harici NVIDIA grafik işlemci kesin olarak arızalı.

Bu alıntılamış olduğum yönergeyi uyguladıktan sonra mı bu döküm dosyalarını paylaştınız?
Evet bahsettiğiniz adımları uyguladiktan sonra mavi ekran almaya devam ettim.

NVIDIA grafik işlemciniz arızalı. NVIDIA sürücüsünü DDU ile kaldırıp aygıt yöneticisinden devre dışı bıraktığınıza emin misiniz? Bu işlemi tekrar gerçekleştirip Intel sürücüsünü de silip sadece Intel'i yükleyin ve NVIDIA'nın sürücüsü yüklemeden aygıt yöneticisinde direk devre dışı olsun. İsterseniz temiz kurulum yaparak da bunu deneyebilirsiniz.

Eğer tekrar mavi ekran alırsanız tekrar döküm dosyalarını paylaşın. NVIDIA ile ilgili mavi ekran aldığınızı tespit edersem kesin çözüm olarak BIOS unlock edilip NVIDIA güç üniteleri dahil komple devre dışı bırakılacak.

Dediğiniz işlemi yaptım daha önce.
Nvidia driveri ddu ile güvenli modda sildim tekrar yükledim hatta.
Aygıt yöneticisinden nvidia kartını devre dışı bırakıp inteli kullandığımda hiç mavi ekran almadım.
Nvidiayı devreye soktuktan kısa süre sonra mavi ekran veriyor hep.

NVIDIA driveri DDU ile güvenli modda sildim tekrar yükledim hatta.
Tekrar yüklemeyeceksiniz!

Aygıt yöneticisinden NVIDIA kartını devre dışı bırakıp Intel'İ kullandığımda hiç mavi ekran almadım.
Bende bunu yapmanızı istemiştim. Bu söylediğimi yapacaksınız artık. Harici grafik işlemciniz arızalı. Lütfen yazdıklarımı biraz dikkatli okuyup uygulayın. Özellikle dikkat etmeniz gereken yerleri kalın yapıyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı