Windows 10 vs Windows 8.1 vs Windows 7

Kesinlikle Windows 8.1 64 Bit'e geçin bende Windows 10 kastı ve Windows 8.1'e geçtim zaten Windows 10 la uyumlu olan çoğu programda uyumlu.

Bende efsane(!) intel celeron 1037U işlemci ve yine efsane(!) 4 gb ddr3 ram var windows 10 hiç sıkıntı çıkarmadı. Ama bende SSD var ondan da çıkarmamış olabilir. Lakin bendeki bilgisayarın asıl orijinal harddiski seagate 500 gb 7200 rpm sata 3 hdd. Onda da sıkıntı çıkarmıyordu.

Hocam niye Microsoft'a (!) işareti koydunuz ki?
Galiba herkes 8.1 x64 bit önermiş, inşallah bu son formatım olur. :)

Orada ISO dosyasının Microsoft'un sitesinden orjinal olarak indirilmesi gerektiğini vurguladım. Windows 8.1 Lite, Windows 8.1 Performance Edition gibi modlanmış sürümleri indirmemeniz için.

Format işleminden sonra Windows 8.1 Defender pek güncel olmadığı için Anti-Virus kurmanızı öneririm. Güvenli tarayıcı olarak Opera veya Mozilla FireFox kullanabilirsiniz. Güncelleştirme ve sürücüleri tam kurmayı da unutmayın. İyi günler dilerim.

Orada ISO dosyasının Microsoft'un sitesinden orjinal olarak indirilmesi gerektiğini vurguladım. Windows 8.1 Lite, Windows 8.1 Performance Edition gibi modlanmış sürümleri indirmemeniz için.

Format işleminden sonra Windows 8.1 Defender pek güncel olmadığı için Anti-Virus kurmanızı öneririm. Güvenli tarayıcı olarak Opera veya Mozilla FireFox kullanabilirsiniz. Güncelleştirme ve sürücüleri tam kurmayı da unutmayın. İyi günler dilerim.
Kendi sitesinde birkaç tane seçeneke var ben direk Windows 8.1'i seçtim N, KN falan yazıyordu onlar ne demek?

Kendi sitesinde birkaç tane seçeneke var ben direk Windows 8.1'i seçtim N, KN falan yazıyordu onlar ne demek?
Windows’un N sürümleri Avrupa’da mevcuttur ve medya ile alakalı bazı özellikleri eksiktir.
Windows 10 N sürümünde; Media Player, Groove Müzik, Movies & TV, Ses Kaydedici ve Skype bulunmamaktadır.
Windows’un KN sürümleri ise Kore’de mevcuttur. Windows KN sürümleri oluşturulurken Windows Media Player ve bununla ilgili multimedya özellikleri kaldırılmaktadır.

Kaynak: Windows K Ve KN Nedir?

Windows’un N sürümleri Avrupa’da mevcuttur ve medya ile alakalı bazı özellikleri eksiktir.
Windows 10 N sürümünde; Media Player, Groove Müzik, Movies & TV, Ses Kaydedici ve Skype bulunmamaktadır.
Windows’un KN sürümleri ise Kore’de mevcuttur. Windows KN sürümleri oluşturulurken Windows Media Player ve bununla ilgili multimedya özellikleri kaldırılmaktadır.

Kaynak: Windows K Ve KN Nedir?
Anladığım kadarıyla doğruyu seçmişim.
Windows 8.1 Pro x64 kurdum herkese teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı