Windows 10 vs Windows 8.1

Sistemim şu an windows 8.1 işletim sistemi ile gayet seri bir şekilde çalışmakta. Ancak arkadaşlarım windows 10'a temiz bir kurulum yapmamı tavsiye ediyor. Sizce windows 8.1 ile windows 10 arasında fazla fark var mı? Ve bu fark temiz bir kurulum yapmaya değer mi?
Microsoft 8.1'e 1 güncelleme yayınlıyorsa 10'a 20 güncelleme yayınlıyor. Bu, daha iyi bir durum. Eğer sağlam bir sisteminiz varsa tabiiki de Windows 10.

Ama ev, ofis bilgisayarı gibiyse, format atma zahmetiyle uğraşmanıza gerek yok.

Sistem sağlam çalışıyorsa, ellememek en güzeli. Anladığım kadarıyla fazla bir şey de yapılmıyor bilgisayarla. Ben olsam çökene kadar bekler, sonrasında geçerdim.

Microsoft, eski windows sürümlerini windows 10 sürümüne yükseltenlere ücretsiz lisans yapıyormuş. Hazır fırsat var, geç. Rahat edersin. :D

Kim ne der bilmem, tüm Windows'ları kullandım diyebilirim. 3 yıl Windows 7, 3yıl Windows 8, yaklaşık 2 yıl da Windows 10 kullandım. Windows 10'u ilk kullandığımda biraz sorun yaşadım, yani açılması ve explorer'ın yüklenmesi çok uzun sürüyordu siyah ekranda kalıyordum 1-2 dakika. Daha sonra bu sorunları çözdüm, gayet stabil şekilde kullandım. Ama sistemim eski olduğu için eski sürümlere geçmenin iyi olabileceğini düşündüm. Önce 7'ye sonra 8'e geçtim. 8.1'i hiç kullanmamıştım. Yeni indirdim ve şu an kullanıyorum ciddi anlamda memnun kaldım her açıdan. 8 ve 8.1'e saçma yorumlar geliyor evet yok Metro arayüzü çöp v.b. ben açıkçası severek kullanıyorum çokta hoşuma gidiyor. Ama w10'a da laf söyleyemeyiz cidden çok güncel, çok verimli. Kısaca sizin sisteminize bağlı ben gayet memnunum sisteminiz yeniyse tabiki W10. Ama eski sistem kullanıyorsanız W8.1 kesinlikle önerimdir. :)

Windows 10 şu anda efsane bir sürüm. Özellikle ben Insider Program'ındanım ve yeni özellikler çok hoş. Ancak eğer Windows 8/8.1 in Metro Başlangıç özelliğini seviyorsan geçmemelisin. Ben Metro Başlatı çok seviyorum umarım bir an önce Windows 10'a eklenir.

Windows 8.1’in değerini bilemedik, geçme 8.1 ile bir problemin yoksa. Windows 10 hala stabil bir işletim sistemi değil, stabil diyenlere inanma.
Microsoft 8.1'e 1 güncelleme yayınlıyorsa 10'a 20 güncelleme yayınlıyor. Bu, daha iyi bir durum. Eğer sağlam bir sisteminiz varsa tabiiki de Windows 10.

Ama ev, ofis bilgisayarı gibiyse, format atma zahmetiyle uğraşmanıza gerek yok.
Sık güncelleme gelmesi iyi bir şey mi? :LOL: Bence kötü bir şey, güncellemeler sıklıkla geliyor çünkü işletim sistemi halen stabil değil. Şu forumda Windows 10’u övmek için para alanlar olduğunu düşünüyorum ciddi ciddi. (Son cümlem sana değil, forum geneline.)
Windows 10 şu anda efsane bir sürüm. Özellikle ben Insider Program'ındanım ve yeni özellikler çok hoş. Ancak eğer Windows 8/8.1 in Metro Başlangıç özelliğini seviyorsan geçmemelisin. Ben Metro Başlatı çok seviyorum umarım bir an önce Windows 10'a eklenir.
Var zaten, ayarlar > kişiselleştirme > başlagıç kısmından başlangıç ekranını tam ekran yapabilirsin. 8.1’deki gibi değil ama mantık aynı.

Son düzenleme:
@SideWinder 250'den fazla güncellemesi olan 8.1 zaten aylık yaklaşık 10 güncelleme geliyor. @Vedat Andak Hocam sen sorun yaşadığın için sana stabil olmayabilir ama bende stabil yalan söyleyecek halim yok. 2015'teki sürümlerde dandikti zaten ama düzelttiler. Amacım 10'u övüp para kazanmak değil. Windows 10'un tek gıcık yanı SSD'li kullanmak zorundasın. Yoksa bazen %100 HDD kullanımı oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben tavsiye etmiyorum Windows 10 geçtiğime pişman oldum RAM , CPU , DİSK çok harcıyor ve yoruyor , Windows 7 kullanırken 100 - 200 fps aldığım oyunda windows 10 da 30 40 fps almaya başladım ve windows 10 da 4:3 stretched özelliği yok ve son güncelleme ile mikrofon kullanmak için izin istiyor ve bu izni ben açamıyorum nedense tıkladığımda ayarlar kapanıyor mikrofon kullanamıyorum birazdan o sorun ile ilgili forum açacağım windows 7 de yapamıyorum hata veriyor bence çok kötü windows 7 desteği bitse bile kullanacağımı düşünüyorum :cry:

eğer tam ekran başlat menüsü istiyorsan Ayarlar > Kişiselleştirme > Başlangıç konumuna gidip "Başlangıç'ı tam ekran kullan" seçeneğini açabilirsin windows 8 arayüzüne benziyor :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı