Windows 10 "WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR" hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Niach

Kilopat
Daha fazla  
RAM
‎KF436C17BBA/8
Ekran kartı
RTX 3070 Ti Suprimx
Anakart
ROG STRIX X570-E GAMING
İşlemci
Ryzen 9 5900x
Yeni bir sistem toplamıştım. Kurduktan sonra bir anda mavi ekran hatası almaya başladım konuda belirttiğim gibi, yardımcı olabilir misiniz? Minidump dosyam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hazır sistem aldıysanız tavsiyem genel bir garantiye göndermeniz. Tek tek aldıysanız PSU CPU ve ramlerinizi garantiye göndermeniz. Zira bu parçaların gücünü sınırladıktan sonra bu kadar para verip almanın bir manası kalmıyor. Paranıza yazık etmeyin, kolay kazanılmıyor.

Sorun XMP ve CPB mi yani? Guc kaynaginiz kaliteli ve yeterli gozukuyor. OCCT ile guc kaynagi testi yapiniz.

XMP kapali sekilde Memtest86 testi de yapmaya calisin. Sorun RAM'lerdeyse burada buyuk ihtimalle belli olur. Sorun RAM'lerde olmazsa islemcinde de olabilir.

OCCT testi yaptığımda 15 dakika boyunca sistem kendini kapatmadı bir problem olmadı.
Fakat XMP kapalı CBP açık şekilde test yaptım oyun oynarak sistem stabil şekilde çalıştı ve kapanmadı, aynı şekilde XMP + CBP açık devam ettim direk sistem 5 dakika sonra kendini kapattı. Memtest86 testini birazdan yapacağım.

Memtest86 testinde RAM'ler problemsiz çıktı. XMP açsamda yiyorum açmasamda yiyorum daha demin fark ettim oyun oynamaya çalışırken şu şekilde dump dosyalarını göndereyim artık gına geldi şu sistemden. Problem gerçekten cbp gibi düşünmeye başladım.

Son düzenleme:
Yani CPB kapali olmasi performansinizi cok dusurmuyorsa veya sikinti yaratmiyorsa kapali kalabilir ama sonucta bozuk urun diye iade etme sansiniz varsa iade edebilirsiniz. Iade ederken kanitlayiniz.

Yani CPB kapali olmasi performansinizi cok dusurmuyorsa veya sıkıntı yaratmiyorsa kapali kalabilir ama sonucta bozuk ürün diye iade etme sansiniz varsa iade edebilirsiniz. Iade ederken kanitlayiniz.

Ürünleri tek tek aldım işlemcinin problemli olduğunu nasıl kanıtlayabilirim? Cool N Quiet Özelliğini devre dışı bırakıp XMP ve CPB açık şekilde oyun oynadım problem olmadı fakat oyunu kapatmaya çalıştığımda mavi ekran yedim, aynı ayarlar açık şekilde 1.5 saattir sistem açık çalışıyor. WHEA Logger Event ID 18 hatası ile karşılaşıyorum olay görüntüleyicisinde hata şu şekilde.
"Çok önemli bir donanım hatası oluştu.

Bileşen tarafından bildirilen: İşlemci Çekirdeği
Hata Kaynağı: MACHINE_CHECK_EXCEPTION
Hata Türü: Bus/Interconnect Error
İşlemci APIC Kimliği: 9

Bu girdinin ayrıntılar görünümünde daha fazla bilgi bulunur."

Whea minidump dosyalarım

Bu konuyu ve olay goruntuleyicisi raporlari, mavi ekran dosyalarini, neden mavi ekran sebebini anladigini anlatmaya calisabilirsin. Biraz ugrastirici olucak, karsinda seni anlayacak birisi bulman lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…