Çözüldü Windows 10 yavaş açılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Niksi

Hectopat
Katılım
10 Mayıs 2020
Mesajlar
1.253
Makaleler
5
Çözümler
7
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Lenovo V15 G3
R7 5825U
16GB 3200Mhz
Vega8
Cinsiyet
Erkek
Bundan birkaç ay önce Win 8.1'den Win 10'a geçiş yapmak istedim. Geçiş yaptıktan sonra anormal bir şekilde yavaş açıldığını fark ettim. Win 8.1'de daha çok hızlıydı. Genelde ilk baştaki Win logosu ve altındaki dönen noktalardan sonraki lütfen bekleyiniz yazısında çok bekletiyor. Ya da şifreyi girdikten sonra ki ekranda çok bekletiyor. Win içinde ses tuşuna bazen sağ tıklanmıyor. Çözümü nedir acaba? Ben daha çok yavaş açılmasından şikayetçiyim. Win 8.1'deyken çok daha hızlı açılıyordu.
 
Çözüm
Temiz kurulum yapın, update ile geçişlerde bu tarz sorunlar olması çok olası.
Windows 10'un daha verimli ve stabil çalışabilmesi için günümüz teknolojilerine yakın bir sistem şart. En azından bir SSD disk şart.
Ayrıca arkadaşının bilgisayarında bunan HDD seninkinden daha performanslı olabilir, Windows 10'da bu iş daha çok HDD ile alakalı olsa bile diğer donanimların da bu hıza etkisi var. Karşılama ekranı ise başlangıçta çalıştırdığın programlara bağlı. Bu yine diskin ile alakali olmasıyla birlikte diğer donanımlar ile de ilişkili. Bir de Windows 10'un disk ömrünü bir tık fazla azalttığını da bilmen gerek.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı