Windows 10 Yazıların Net Gözükmemesi

wennzy

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Bursa
Daha fazla  
Arkadaşlar selamün aleyküm.

Bende yazılar bu şekilde gözükürken:
1674722139074.png

Ben bu şekilde gözükmesini istiyorum:
create-shortcut-windows-10-jpg.276427

Bunu nasıl yapabilirim?

Anlamadım yazılar kaliteli mi gözükmüyor yoksa sağ tık yaptığınızda bazı kategorilerin eksik olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Başlık, moderatörün tahmini muhtemelen. İsteğinizde biraz daha açık olmalısınız. Tam olarak amacınız nedir?

Başlık, moderatörün tahmini muhtemelen. İsteğinizde biraz daha açık olmalısınız. Tam olarak amacınız nedir?
Yazı tipinde hafif bir değişiklik var gibi sanki. Net dediğim böyle daha keskin duruyor. Nasıl yaparım. Ölçeklendirmeyle hafif oluyor gibi.

Kaliteli gözükmüyor.
Windows arama yerine "Windows’un görünümünü ve performansını ayarla" yaz sonra ya "En iyi görünüm için ayarla" butonuna tıkla ya da yuvarlak içine aldığım yeri tikle. Eğer zaten bunlar tikliyse monitör ayarlarınla ilgili bir sorun olabilir.

1674723597744.png

Yazıların ikisi de aynı gibi duruyor, kalitesini değiştirmek istiyorsanız ayarlardan ClearType'ı yeniden yapılandırabilirsiniz.
Deneyeceğim.

Mesela ölçeklendirme ile o yazı tipine ulaşabiliyorum. Ama ölçeklendirmeden bunu yapmak mümkün mü?
Bence sendeki daha net gözüküyor. Benim gözüme öyle gibi geldi.
1674723710053.png
1674722139074-png.1645738

Alttaki %100 üstteki %125.

Windows arama yerine "Windows’un görünümünü ve performansını ayarla" yaz sonra ya "En iyi görünüm için ayarla" butonuna tıkla ya da yuvarlak içine aldığım yeri tikle. Eğer zaten bunlar tikliyse monitör ayarlarınla ilgili bir sorun olabilir.

Eki Görüntüle 1645746
Alakası yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı