Windows 10 Yükleme iptal edildi

Makaleler
3
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bilgisayar hiç açılmayacak hâle geldikten sonra format atayım dedim. Windows'un kendi sitesinden indirdim ISO dosyasını fakat sorun çıkıyor. Technopat'ın verdiği ISO ile yapmıştım daha önce fakat şimdi kaç denemedir olmuyor, bir mavi ekran veriyor bir hata veriyor.

Dosya Ekleri

• 20200723_012828.jpg
    20200723_012828.jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 381
  • 20200723_012824.jpg
    20200723_012824.jpg
    711,8 KB · Görüntüleme: 322
Lanet olası UEFI ile ben de format atamadım nedense.
İlerleyen saatlerde FAT32 değil de NTFS olarak tekrar deneyeceğim.
Buradan indirdiğimle de Microsoft'tan indirdiğimle de sorun yaşadım UEFI'de.
GPT değil de MBR olarak deneyeceğim.

Lanet olası UEFI ile ben de format atamadım nedense.
İlerleyen saatlerde FAT32 değil de NTFS olarak tekrar deneyeceğim.
Buradan indirdiğimle de Microsoft'tan indirdiğimle de sorun yaşadım UEFI'de.
GPT değil de MBR olarak deneyeceğim.
Hocam benim sistem eski ben Windows'un uygulamasından ISO indirdim direk USB'ye atmadım, Rufus ile yaptım.
Hâlâ bir çözüm bekliyorum.
Hâlâ bir çözüm bekliyorum.
Ah, mesaj iki kere gitmiş.

Dosya Ekleri

• 20200723_152927.jpg
    20200723_152927.jpg
    335,8 KB · Görüntüleme: 232
  • 20200723_152924.jpg
    20200723_152924.jpg
    325,7 KB · Görüntüleme: 329
Son düzenleme:
Dediğim gibi ben de sorun yaşadım hem burdan hem de Microsoft'tan indirdiklerimde.
Zor bela bi şekilde yükledim az önce tekrar. Test aşamasındayım bakalım sorun olursa eski sürüm yükleyeceğim. Ama onda da güncelleme çok uzun sürüyor.

Her sürümü denedim hâlâ olmuyor. Dosyaların erişilebilir olduğuna emin olun diyor.
Windows 7'yi ve 8'i yüklerken mavi ekran veriyor, Windows 10'u yüklerken hata veriyor.
Bundan 1-2 hafta önce HD Tune ile de test etmiştim hiç kırmızı sektör çıkmamıştı.

Son düzenleme:
Bilgisayar hiç açılmayacak hâle geldikten sonra format atayım dedim. Windows'un kendi sitesinden indirdim ISO dosyasını fakat sorun çıkıyor. Technopat'ın verdiği ISO ile yapmıştım daha önce fakat şimdi kaç denemedir olmuyor, bir mavi ekran veriyor bir hata veriyor.

Diskleri biçimlendirdiniz mi? UEFI kurulum mu yapacaksınız?

Yani her denediğimde Windows'u kuracağım diski biçimlendiriyorum. Anakartım UEFI desteklemiyor diye biliyorum.

Boot menüsüne girin, eğer UEFI:"USB markası" adlı seçenek varsa onu seçmeyin, sadece USB markasının yazdığı seçeneği seçip boot edin.

Kurulum ekranında "Bilgisayarınızı Onarın"'a tıklayın, "Gelişmiş Seçenekler" menüsüne girin ve komut istemi'ni çalıştırın.

Ardından "diskpart" komutunu girin. Biraz bekleyin. Daha sonra "list disk" komutunu girin.
1595591214804.png

Bu ekranda diskleriniz listelenir.

Şu an bende 500GB HDD bulunuyor. Daha sonra sol taraftaki diskimizin numarası ile birlikte şu komutu giriyoruz, "select disk 0" benim diskimin numarası "0" olarak gözüktüğü için son olarak 0 rakamını yazdım. Daha sonra ise "clean" komutunu giriyoruz ve bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz. Kuruluma tekrar başlayın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı