Windows 10'da Defender yeterli mi?

Google´a antivirus yazıp ilk çıkanı kurarsanız en bilineni kurmuş olursunuz.
Pekala lütfen neden bilinen antivirüsleri kullanmanın riskli olduğunu ve ne olduğu belli olmayanların güvenilir olduğunu açıklar mısınız?
Neye dayanarak bunu yazdığınızı cidden merak ediyorum. Çünkü bu işin uzmanları Kaspersky, Eset gibi antivirüsleri güvenilir bulurken siz riskli buluyorsunuz ilginç.

Pekala lütfen neden bilinen antivirüsleri kullanmanın riskli olduğunu ve ne olduğu belli olmayanların güvenilir olduğunu açıklar mısınız?
Neye dayanarak bunu yazdığınızı cidden merak ediyorum. Çünkü bu işin uzmanları Kaspersky, Eset gibi antivirüsleri güvenilir bulurken siz riskli buluyorsunuz ilginç.

Ne olduğu belli olmayan antivirus yazılımları da güvenli değil. Bence ya hiçbir antivirus kullanılmamalı, ya da ClamWin gibi free software yazılımlar kullanılmalı. Bilinen antivirusleri özellikle belirtiyorum çünkü bu programlar kullanıcı bilgilerini çalıp, kendileri için kullanıyorlar.

Bilinen antivirusleri özellikle belirtiyorum çünkü bu programlar kullanıcı bilgilerini çalıp, kendileri için kullanıyorlar.
Kanıtınız var mı? Hangi antivirüs kimin özel bilgisini kullanmış. Özel bilgilerini kullanmaktan kasıtınız ne?
Nereden duyduğunuzu bilmiyorum ama doğru olduğunu sanmam.

Örneğin Avast´ın kullanıcı bilgilerini toplayıp sattığı yeni ortaya çıktı.
Avast zaten güvenilir değil neden populer olduğunu bilmem. Avast hiçbir zaman virüs bulmaz zaten. IP adresin görünüyor der sana IP adresini söyler sorunu gider dersin ödeme planını çıkartır.
Ama biz Avast önermiyoruz zaten. Yani ben bu forumdaki tecrubeli insanların Avast önerdiğini görmedim.
Kaspersky, Eset, Bitdefender gibi antivirüsler bunu yapmıyor. Sonuç olarak en güveniliri ve veritabanı bakımından en iyileri bunlar.

Avast zaten güvenilir değil neden populer olduğunu bilmem. Avast hiçbir zaman virüs bulmaz zaten. IP adresin görünüyor der sana IP adresini söyle sorunu gider dersin ödeme planını çıkartır.
Ama biz Avast önermiyoruz zaten. Yani ben bu forumdaki tecrubeli insanların Avast önerdiğini görmedim.
Kaspersky, Eset, Bitdefender gibi antivirüsler bunu yapmıyor. Sonuç olarak en güveniliri ve veritabanı bakımından en iyileri bunlar.

Sonuçta hepsini büyük şirketler yönetiyor. Bugün Avast için ortaya çıkan skandalın yarın diğerlerinde de çıkmayacağının bir garantisi yok.

Sonuçta hepsini büyük şirketler yönetiyor. Bugün Avast için ortaya çıkan skandalın yarın diğerlerinde de çıkmayacağının bir garantisi yok.
Evet aynı şey Clam win içinde geçerli. Belki Clamwin de kötü amaçlı yazılım bulaştıracak. Bunun ihtimali Kaspersky gibi köklü bir şirkete oranla daha yüksek.
Ayrıca antivirüse bilgilerini girmene gerek yok. Ben Kaspersky İnternet Security'yi bilgilerimi girmeden kullanıyorum.

Sayılan kaliteli AV'lerin veri topladığına dair ortada bir kanıt yok.

Kaldı ki veri topluyor olsalar dahi, özellikle de parolalarım gibi hassas verilerimi zararlı yazılımı hazırlayan arkadaşlara teslim etmek yerine büyük ve kapsamlı bir şirkete çok da hassas olmayan verilerimi vermeyi de yeğlerim.

Bu tip verileri toplama potansiyeli olan yazılımlar da sadece AV yazılımları değiller zaten. Google bile sizden tahmin ettiğinizden çok daha fazla veri topluyor.

Evet aynı şey Clam win içinde geçerli. Belki Clamwin de kötü amaçlı yazılım bulaştıracak. Bunun ihtimali Kaspersky gibi köklü bir şirkete oranla daha yüksek.
Ayrıca antivirüse bilgilerini girmene gerek yok. Ben Kaspersky İnternet Security'yi bilgilerimi girmeden kullanıyorum.

Avast haberi konusunda ClamWin´in neden öyle olmadığını açıkladım hocam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı