Windows Defender virüs veri tabanı diğer antivirüslerin veritabanına kıyasla daha hızlı güncelleniyor. Bundan dolayı standart bir ev kullanıcısı için Windows Defender yeterlidir.
Şöyle örnek vereyim; ben Windows Defender kullanıyorum sen ücretli bir antivirüs kullanıyorsun. Yeni bir virüs çıktı ve antivirüsleri bypass edebiliyor. Bu virüs sana bulaştığında hem Windows Defender'ın hem de kullandığın antivirüs uygulamasının veritabanına kaydediliyor. Fakat bana bulaştı mı sadece Windows Defender'ın veritabanına kaydediliyor. Senin uygulamanı kullanan birine veya sana bulaşana kadar senin antivirüsünün veri tabanı güncellenmiyor. Tabi şirketlerin kendi arasında malware signature paylaşımı var mı varsa nasıl bunu bilmiyorum.
Bu linkten en son Windows Defender virus database güncellenme tarihini ve sürümünü görebilir kendi Defender'ın ile karşılaştırabilirsin.
Latest security intelligence updates for Microsoft Defender Antivirus and other Microsoft antimalware - Microsoft Security Intelligence
Bu linkten de Windows Defender latest release notes detaylarını inceleyebilirsin.
Antimalware updates change log - Microsoft Security Intelligence
Ben bugüne kadar hiç ücretli antivirüs kullanmadım. Windows Defender oldukça iş görüyor. Yine de her ihtimale karşı ınternet'ten indirdiğim ve pek güvenemediğim dosyaları VirusTotal gibi sitelerde analiz edip öyle açıyorum.