Windows 10'da Windows Defender kullanmak yeterli mi?

Korsan oyun vs. kullanmıyorsan yeterli. Ha dersen işim garanti olsun, ücretsiz Kaspersky Securty Cloud Free versiyon var. Üstüne cila olur. Şahsen kullanıyorum. Oyunlarda yavaşlama vs. olmuyor. Birçok crack vs. çalışmak veya kurulum için anti virüsü devre dışı bırakmanı ister. Bunu yaptıktan sonra geçmiş olsun. Kurulan anti virüs vs. pek işe yaramaz. Ev kullanıcısı ürünleri daha çok kaleyi dışarıya karşı korumak içindir. Dış surlarda takılırlar. Sen kaleye düşmanı soktuysan onların radarına giremeyebilirler. Kale içi temizlik için kurumsal ürünler daha iyidir. Onlar da sistem kaynaklarını daha fazla tükettiklerinden oyun vs. gibi işlerde performansı düşürürler.
Bu sebeple formattan sonra ev kullanıcısı ürünü olan başarılı bir anti virüs kurulmalı ve korsan, crack işlerine girilmemelidir.

Korsan oyun vs. kullanmıyorsan yeterli. Ha dersen işim garanti olsun, ücretsiz Kaspersky securty Cloud Free versiyon var. Üstüne cila olur. Şahsen kullanıyorum. Oyunlarda yavaşlama vs. olmuyor. Birçok crack vs. çalışmak veya kurulum için anti virüsü devre dışı bırakmanı ister. Bunu yaptıktan sonra geçmiş olsun. Kurulan anti virüs vs. pek işe yaramaz. Ev kullanıcısı ürünleri daha çok kaleyi dışarıya karşı korumak içindir. Dış surlarda takılırlar. Sen kaleye düşmanı soktuysan onların radarına giremeyebilirler. Kale içi temizlik için kurumsal ürünler daha iyidir. Onlar da sistem kaynaklarını daha fazla tükettiklerinden oyun vs. gibi işlerde performansı düşürürler.
Bu sebeple formattan sonra ev kullanıcısı ürünü olan başarılı bir anti virüs kurulmalı ve korsan, crack işlerine girilmemelidir.

Yani Kaspersky'ın ücretsiz versiyonu var mıdır?

Yani Kaspersky'ın ücretsiz versiyonu var mıdır?
Evet, var:

Windows Defender virüs veritabanı diğer antivirüslerin veritabanına kıyasla daha hızlı güncelleniyor. Bundan dolayı standart bir ev kullanıcısı için Windows Defender yeterlidir.

Şöyle örnek vereyim; ben Windows Defender kullanıyorum sen ücretli bir antivirüs kullanıyorsun. Yeni bir virüs çıktı ve antivirüsleri bypass edebiliyor. Bu virüs sana bulaştığında hem Windows Defender'ın hem de kullandığın antivirüs uygulamasının veritabanına kaydediliyor. Fakat bana bulaştı mı sadece Windows Defender'ın veritabanına kaydediliyor. Senin uygulamanı kullanan birine veya sana bulaşana kadar senin antivirüsünün veritabanı güncellenmiyor. Tabi şirketlerin kendi arasında malware signature paylaşımı var mı varsa nasıl bunu bilmiyorum.

Bu linkten en son Windows Defender virus database güncellenme tarihini ve sürümünü görebilir kendi Defender'ın ile karşılaştırabilirsin
Latest security intelligence updates for Microsoft Defender Antivirus and other Microsoft antimalware - Microsoft Security Intelligence

Bu linkten de Windows Defender latest release notes detaylarını inceleyebilirsin
Antimalware updates change log - Microsoft Security Intelligence

Ben bugüne kadar hiç ücretli antivirüs kullanmadım. Windows Defender oldukça iş görüyor. Yine de her ihtimale karşı Internet'ten indirdiğim ve pek güvenemediğim dosyaları VirusTotal gibi sitelerde analiz edip öyle açıyorum.

@ShadoWw_xy5 kusura bakmayın hocam benim bahsettiğim şeyler Kaspersky Security Cloud Free’de geçerli ben security cloud programını kullanıyorsunuz sanıyordum bir arkadaş yazmış buraya yani onu indirmeniz birçok şey için yeterli hem de ücretsiz.

@ShadoWw_xy5 kusura bakmayın hocam benim bahsettiğim şeyler Kaspersky Security Cloud Free'de geçerli ben Security Cloud programını kullanıyorsunuz sanıyordum bir arkadaş yazmış buraya yani onu indirmeniz birçok şey için yeterli hem de ücretsiz.

Tamam hocam.

Antivirüs konusunda işi güvenlik olan can değer'in videosu konuya açıklık getirir:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tamam hocam.

Windows Defender virüs veri tabanı diğer antivirüslerin veritabanına kıyasla daha hızlı güncelleniyor. Bundan dolayı standart bir ev kullanıcısı için Windows Defender yeterlidir.

Şöyle örnek vereyim; ben Windows Defender kullanıyorum sen ücretli bir antivirüs kullanıyorsun. Yeni bir virüs çıktı ve antivirüsleri bypass edebiliyor. Bu virüs sana bulaştığında hem Windows Defender'ın hem de kullandığın antivirüs uygulamasının veritabanına kaydediliyor. Fakat bana bulaştı mı sadece Windows Defender'ın veritabanına kaydediliyor. Senin uygulamanı kullanan birine veya sana bulaşana kadar senin antivirüsünün veri tabanı güncellenmiyor. Tabi şirketlerin kendi arasında malware signature paylaşımı var mı varsa nasıl bunu bilmiyorum.

Bu linkten en son Windows Defender virus database güncellenme tarihini ve sürümünü görebilir kendi Defender'ın ile karşılaştırabilirsin.
Latest security intelligence updates for Microsoft Defender Antivirus and other Microsoft antimalware - Microsoft Security Intelligence

Bu linkten de Windows Defender latest release notes detaylarını inceleyebilirsin.
Antimalware updates change log - Microsoft Security Intelligence

Ben bugüne kadar hiç ücretli antivirüs kullanmadım. Windows Defender oldukça iş görüyor. Yine de her ihtimale karşı ınternet'ten indirdiğim ve pek güvenemediğim dosyaları VirusTotal gibi sitelerde analiz edip öyle açıyorum.

Hocam VirusTotal sitesi neresi nereden girebilirim?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı