Windows 10'dan 8.1'e geçilir mi?

• Konuyu başlatan Nickq
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 37
  • Görüntüleme 1.092

Nickq

Decapat
Daha fazla  
Merhaba.

2 GB RAM ve 128MB VRAM laptop için 8.1 iyi mi? Windows 10'da çok fazla sorun vb var. Güvenlik açısın'dan iyi olmadığını biliyorum benim istediğim performans.

Hangisini kullanmalıyım çok fazla araştırdım ama kesin bir cevap bulamadım.

Hocam bence 32 Bit bir Windows 8.1 müthiş bir tercih olur lakin bu işler işlemcide bitiyor işlemcinizi öğrenebilir miyim?
Veya rami 3Gb yaparsan 2015 LTSB de olabilir.

Hocam bence 32 Bit bir Windows 8.1 müthiş bir tercih olur lakin bu işler işlemcide bitiyor işlemcinizi öğrenebilir miyim?
Veya rami 3Gb yaparsan 2015 LTSB de olabilir.
Intel® Celeron® Processor N3060

Veya RAM'i 3GB yaparsan 2015 LTSB de olabilir.

Şu an 64 Bit kullanıyorum 32 bitde bir sorunla karşılaşır mıyım?

Intel® celeron® Processor N3060.

Hocam zaten eski laptoplarda Windows 10'u fazla önermiyorum onun için Windows 8.1 iyi bir seçenek olabilir RAM belleğiniz az bundan dolayı RAM belleği az kullanan bir is kurmamız lazım gözlemlediğim kadarıyla bundan daha iyi laptoplarda bile Linux'un fazla verimli olmadığını gördüm onun için RAM belleği az tüketen bir Windows 8.1 ISO'su kurman çok daha sağlıklı olacaktır lakin yanına da az RAM yiyen bir antivirüs atmayı unutma istersen sana ISO bırakayım.

Hangisini kullanmalıyım çok fazla araştırdım ama kesin bir cevap bulamadım.
Q4OS önerebilirim, @Bayram Tempest hocamın da önerisidir. Modern bir görünümü var ve boşta 200 MB'tan az RAM tüketiyor, bu sayede 2 GB RAM ile çok rahat kullanabiliyorsunuz.
1728376589199.png

Sanırsam hiç değişiklik yapılmadan gelen hali bu, bence oldukça modern bir havası var.

Intel® celeron® Processor N3060.

Şu an 64 Bit kullanıyorum 32 bitde bir sorunla karşılaşır mıyım?

Karşılaşmazsın lakin sıfırdan format atmamız gerekebilir.
Zaten 64 Bit işlemcilerde 32 Bit desteği de vardır.

Q4OS önerebilirim, @Bayram Tempest hocamın da önerisidir. Modern bir görünümü var ve boşta 200 MB'tan az RAM tüketiyor, bu sayede 2 GB RAM ile çok rahat kullanabiliyorsunuz.
Eki Görüntüle 2324794
Sanırsam hiç değişiklik yapılmadan gelen hali bu, bence oldukça modern bir havası var.

Bu dağıtıma fazla hakim değilim ama genel olarak kullandığım Linux dağıtımlarından yola çıkarak Linux'larda Chrome bile açtığında CPU ve RAM %100 yü buluyordu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı