Mevcut PC'niz için performans tavsiyeleri:
1. adım.
Ara = "başlangıç uygulamaları" yaz. Tıkla ve başlangıç ugulamarını aç. Sistem programları dışındakileri devre dışı bırak (örnek Discord). Devre dışı bıraktığın şey program değil, programın açılışta Windows'la birlikte otomatik olarak başlamasıdır.
Ara = " arka plan uygulamaları" yaz. Tıkla ve aç. Tamamını iptal et. Hiçbiri gerekli değil. Zaten sadece arka planda çalışmasını durdurmuş oluyorsun, gerektiği zaman çalışmalarına engel değil.
2. adım.
Edge'in ayarlarına gir. Sol tarafta sistem ve performansı seç. En üstteki 2 ayar: 1.si açılış desteği 2. si Edge kapatıldığında arka planda çalışmaya devam et. Her ikisinide kapat.
3. adım.
Google Chrome'u kaldır. En güvenilmez tarayıcı ve kapalıyken bile kaynak harcıyor, üstelik gereksiz. Zira artık Windows'un kendi tarayıcısı olan Edge eskisi gibi değil, Chrome'dan bile iyi ve üstelik Chrome tabanlı. Denemeden karar verme ve birkaç gün Edge kullan. Denedikten sonra hoşlanmazsan Opera kullanmanı tavsiye ederim.
4.adım.
Tema/Görüntü ayarlarına girip en azından şeffaflığı devre dışı bırak. Gözüne hoş gelen bir renk seç
**** Aklıma bu kadar geldi. Umarım yardımcı olur.
*** Tabii yukarıdaki işlemleri Windows 10'un işletim sistemini yeniden yükleme özelliğini kullanarak PC'yi sıfırladıktan sonra yapmayı tercih ederseniz en sağlıklısı olur.