Windows 10'dan 8.1'e geçişte ürün anahtarı gider mi?

Intel Celeron.
4 GB RAM.
128 GB SSD.
Intel UHD 600.

Web'de dolaşırken çok yavaş çalışıyor 2.sekmeyi açamıyorum oynadığım oyun sadece Minecraft bir de Zula ama onu da artık oynamıyorum.
Mevcut pc'niz için performans tavsiyeleri :
1. Adım.
ARA = ''Başlangıç uygulamaları'' yaz. Tıkla ve başlangıç ugulamarını aç. Sistem programları dışındakileri devredışı bırak (örnek discord). Devredışı bıraktığın şey program değil, programın açılışta windowsla birlikte otomatik olarak başlamasıdır.
ARA = '' Arkaplan uygulamaları'' yaz. Tıkla ve aç. Tamamını iptal et. Hiçbiri gerekli değil. Zaten sadece arkaplanda çalışmasını durdurmuş oluyorsun, gerektiği zaman çalışmalarına engel değil.
2. Adım.
Edgenin ayarlarına gir. Sol tarafta Sistem ve performansı seç. En üstteki 2 ayar: 1.si açılış desteği 2. si edge kapatıldığında arkaplanda çalışmaya devam et. HER İKİSİNİDE KAPAT
3. Adım.
Google chromeyi kaldır. En güvenilmez tarayıcı ve kapalıyken bile kaynak harcıyor, üstelik gereksiz. Zira artık windowsun kendi tarayıcısı olan EDGE eskisi gibi değil, chromeden bile iyi ve üstelik chrome tabanlı. Denemeden karar verme ve birkaç gün EDGE kullan. Denedikten sonra hoşlanmazsan OPERA kullanmanı tavsiye ederim.
4.Adım.
Tema/Görüntü ayarlarına girip en azından şeffaflığı devredışı bırak. Gözüne hoş gelen bir renk seç :)
**** Aklıma bu kadar geldi. UMARIM YARDIMCI OLUR.

*** Tabi Yukarıdaki işlemleri w10un işletim sistemini yeniden yükleme özelliğini kullanarak pc yi sıfırladıktan sonra yapmayı tercih ederseniz en sağlıklısı olur.

Mevcut PC'niz için performans tavsiyeleri:
1. adım.
Ara = "başlangıç uygulamaları" yaz. Tıkla ve başlangıç ugulamarını aç. Sistem programları dışındakileri devre dışı bırak (örnek Discord). Devre dışı bıraktığın şey program değil, programın açılışta Windows'la birlikte otomatik olarak başlamasıdır.
Ara = " arka plan uygulamaları" yaz. Tıkla ve aç. Tamamını iptal et. Hiçbiri gerekli değil. Zaten sadece arka planda çalışmasını durdurmuş oluyorsun, gerektiği zaman çalışmalarına engel değil.
2. adım.
Edge'in ayarlarına gir. Sol tarafta sistem ve performansı seç. En üstteki 2 ayar: 1.si açılış desteği 2. si Edge kapatıldığında arka planda çalışmaya devam et. Her ikisinide kapat.
3. adım.
Google Chrome'u kaldır. En güvenilmez tarayıcı ve kapalıyken bile kaynak harcıyor, üstelik gereksiz. Zira artık Windows'un kendi tarayıcısı olan Edge eskisi gibi değil, Chrome'dan bile iyi ve üstelik Chrome tabanlı. Denemeden karar verme ve birkaç gün Edge kullan. Denedikten sonra hoşlanmazsan Opera kullanmanı tavsiye ederim.
4.adım.
Tema/Görüntü ayarlarına girip en azından şeffaflığı devre dışı bırak. Gözüne hoş gelen bir renk seç :)
**** Aklıma bu kadar geldi. Umarım yardımcı olur.

*** Tabii yukarıdaki işlemleri Windows 10'un işletim sistemini yeniden yükleme özelliğini kullanarak PC'yi sıfırladıktan sonra yapmayı tercih ederseniz en sağlıklısı olur.

PC'ye yeni format attım dediklerinizin çoğunu yaptım daha önce faydasını görmedim en azından 8.1'i denemek istiyorum beğenmezsem geri 10'a döneceğim.

SSD ve RAM desteği olmadan biraz zor ama umarım istediğiniz sonuca ulaşırsınız.
İyi geceler.

Teşekkürler.

image.jpg

Ürün anahtarı istiyor☠️

Son düzenleme:
Teşekkürler.

Eki Görüntüle 1769402

Ürün anahtarı istiyor☠️
isteyecek tabi ki, girmen gerekmez, sadece ileri de. Windows 10 u geri kurarken de isteyecek ama key orada da girmeyeceksin. Kurulumdan sonra kendi keyini kendi giriyor ve etkinleşiyor.

*** Şunu da belirtmeliyim, windows 8.1 in etkinleşip etkinleşmeyeceğinden emin değilim. Kesin olan w10 keyi biryere gitmez. Tekrar kurarsanız kendiliğinden etkinleşir.

Windows 10 u ilerde tekrar kurarsanız, yıllar sonra bile.
Windows 10 lisansınız KAYBOLMAZ. Lisans girmeseniz bile internete bağlandığınızda kendiliğinden etkinleşmesi lazım. Kendiliğinden etkinleşmezse VE GERÇEKTEN WİNDOWS LİSANSINIZ VAR İSE lisans kodu pc nin üzerinde bir yerde yazıyordur. O kodu girip etkinleştirebilirsiniz.
Yukarıdaki seçenekler olmazsa bunun en muhtemel anlamı şudur : Windows lisansınız yoktu ve yükleyen her kimse crackle yüklemişti.

w8.1 kurulumunda ısrarcı iseniz şu linkte anlatılıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı