Windows 10'dan nefret eden var mı?

Windows 10'dan nedense nefret ediyorum bir türlü ısınamadım. Çok abartılıyor zorla dayatılıyor ve onun yanında diğer Windows'lar üvey kalıyor tasarımı çok kötü ve çağın gerisinde.
Tek sevmediğim tarafı sesleri. Özellikle bildirim sesleri, bir ses ayarlıyorsun veya kulaklık takıyorsun gelen bildirimin sesi kulak tırmalıyor. Onun dışında çok sıkıntı yaşamadım.

Teşekkürler iyi forumlar.

Windows'a oturmamış deyip Linux'u övmek?

😐.

Linux'u övmüyorum. Söylediklerinizin karşısında Linux'un nasıl olduğunu söylüyorum. Arasında dağlar kadar fark var.

Oturduğun yerden daha Linux kullanmadan Linux'a laf edemezsin. (Parantez açalım. Eğer olurda gidip bir tane dağıtımı deneyecek olursan ve bir şeyi beceremeyip yine laf etmeye gelirsen diye. Önce hakkıyla kullan. Daha sonra laf et.)

Sistemim eski olmasına rağmen gayet sorunsuz ve hızlı çalışıyor. O yüzden nefret edemiyorum. Windows 11 kasılıyordu mesela 10'a geri dönmek zorunda kaldım. Sağ tıkı, pil-ses menüsü falan kasım kasım kasılıyordu 11'in. Arayüz de bir yavaştı. 10'a dönünce oh çektim resmen. İyi bilgisayarlarda 11 iyidir bilemem ama benim bilgisayarımda en güncel ve güzel 10 çalışıyor.
Sistem: 8GB ram, A8 7410 cpu, 240 ssd, r5 m330 gpu.

Sevgili arkadaşlar, lafım kimseye karşı değil, genel olarak.
Sadece Windows'u veya diğerlerini eleştirsek ama sövmeden. Hele ki birbirimize karşı kırıcı şeyler kullanmasak. Ha? Elin işletim sistemi yüzünden birbirimizi mi üzeceğiz.

Sevgili arkadaşlar, lafım kimseye karşı değil, genel olarak.
Sadece Windows'u veya diğerlerini eleştirsek ama sövmeden. Hele ki birbirimize karşı kırıcı şeyler kullanmasak. Ha? Elin işletim sistemi yüzünden birbirimizi mi üzeceğiz.

Kişiden ne görürsem aynısını uygularım. Karşılıklı.

Burada ilk mesajımı atarken amacım tartışma değildi zaten. Arkadaşa dediği şeyi nereden çıkarttığını sordum. Sonra iş kimse Windows'a laf edemez tarafına daha sonra Linux vs Windows tarafına gitti.

He şu vardır bazı insanlar Linux'un tasarımını daha fazla beğenir ama Win'a laf edemez.

Fanboyluğun zirvesi var mesela burada.

Ben seviyorum, SSD olduğu için mecbur Windows 10 kullanıyorum, yoksa sistemim pek Windows 10 için uygun değil. Windows 8.1 kurdum SSD düzgün verim vermedi.

Tam anlamıyla nefret ediyorum diyemem ama pek sevemedim, onun yerine kendi bilgisayarımda daha performanslı çalışan Windows 8.1 kullanıyorum. Yıllardır vazgeçmedim.
Başka bir konuya yazdığım gönderiyi aynen paylaşıyorum. Müthiş bir şey:
Dell Inspiron sene 2016 laptopun Windows 8.1 Enterprise diskini eski HP 6510b (2005, Core2Duo) laptopuma, hiçbir şey yapmadan takmıştım. Açtım. 6-7 saat, onu bunu şunu yaptı, kapattı açtı, kapattı açtı, vs., ve bitirdi işini. Bir buçuk sene kullandım o haliyle, SSD alıp baştan kurana dek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı