Windows 10'dan Win 8.1'e geçiş yapılamıyor

AhmetBerkayy

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba bugün şöyle bir sorunla karşılaştım. İlk öncelikle temiz kurulum yapmak istiyordum. Şu an Windows 10 kullanıyorum Windows 8.1'e geçiş yapmak istiyordum. İnternetten bir ISO dosyası indirdim. Windows 8.1 Single Language Microsoft'un orijinal sitesinde indirme linkleri kaldırıldığı için farklı bir siteden indirdim. Sonrasında Rufus ile ISO dosyasını USB'ye aktardım. BIOS ekranına geldiğim zaman boot bölümünde USB'yi 1. sıraya HDD'mi 2. sıraya koydum. Değişiklikleri kaydet ve çık dediğim zaman şöyle bir hata ile karşılaşıyorum: Access denied. Bu hata yüzünden temiz kurulum işlemi yapamıyorum Secure Boot açık. Benim tahminime göre açık olduğu için yapamıyorum kurulum işlemini fakat kapatmaya çalıştığımda da bilgisayar kapatmama izin vermiyor yani bana yardımcı olabilir misiniz ben Windows 8.1'e geçmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Custom seçeneği bulunmuyor. Disabled yaptım. Save and exit diyeyim mi başka bir işlem gerekiyor mu?
Kaydedin ve kapatın. Tekrar BIOS a girip ayarların ne durumda oduğuna bakın.
Sonra kurulum yapmayı deneyin.

Supervisor şifreyi koyup koymadığınızı anlamadım. Koymadı iseniz koyun, 1234 yapın.

@AhmetBerkayy
W8.1 Benim en beğendiğim işletim sistemi idi ama TPM2.0 modülü varsa W11 home kurmanızı tavsiye ederim.
W10 LTSC de olabilir.

W8.1 hem desteği kalmadı hem de durum değişmedi ise etkinleştirilmesi en zor olan sistem. Orjinal lisans anahtarınız yoksa etkinleştiremeyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Kaydedin ve kapatın. Tekrar BIOS'a girip ayarların ne durumda oduğuna bakın.
Sonra kurulum yapmayı deneyin.

Supervisor şifreyi koyup koymadığınızı anlamadım. Koymadı iseniz koyun, 1234 yapın.

@AhmetBerkayy
W8.1 benim en beğendiğim işletim sistemi idi ama TPM2.0 modülü varsa W11 Home kurmanızı tavsiye ederim.
Windows 10 LTSC de olabilir.

W8.1 hem desteği kalmadı hem de durum değişmedi ise etkinleştirilmesi en zor olan sistem. Orijinal lisans anahtarınız yoksa etkinleştiremeyebilirsiniz.

Evet, supervisor şifreyi 1234 yapmıştım. Windows 10'dan Windows 8.1'e geçiş yapmak istememin sebebi ona daha çok alışığım ve sistemim kötü olduğu için az da olsa rahatlayacağını düşünüyorum.

Yeniden başlatıp BIOS ayarlarına girdim "Secure Boot option" ayarı "disabled" boot bölümünden USB'yi 1. sıraya HDD'yi 2. sıraya koydum save and exit dedim fakat bilgisayar şu ekranda takılı kaldı 5 dakikadır. şimdi tekrardan kendi kendini kapattı geri aynı şekilde resimdeki ekran geliyor.

Dosya Ekleri

• 17556879851284108478625202602670.jpg
    17556879851284108478625202602670.jpg
    80,4 KB · Görüntüleme: 13
Kurulum USB sis takılı ise çıkarın.
Güç tuşuna basılı tutarak kapatın ve bir kaç dakika bekleyip açın.
BIOS a giremiyor iseniz diskleri sökmeniz gerekebilir.

Kurulum USB sis takılı ise çıkarın.
Güç tuşuna basılı tutarak kapatın ve birkaç dakika bekleyip açın.
BIOS'a giremiyor iseniz diskleri sökmeniz gerekebilir.

Hocam güç tuşu ile kapatıp açınca şu yazı çıkıyor karşıma. ISO dosyası ile alakalı olabilir mi 3 gündür yapamadım bir türlü aynı hata.

Dosya Ekleri

• 17556883415046809363679877261116.jpg
    17556883415046809363679877261116.jpg
    251,6 KB · Görüntüleme: 12
Hocam güç tuşu ile kapatıp açınca şu yazı çıkıyor karşıma. ISO dosyası ile alakalı olabilir mi 3 gündür yapamadım bir türlü aynı hata.
Aklıma gelen mümkün oabilecek her durumu yazdım.
Denemenize rağmen çözüm olmadı ise laptop modelinize has bir durum olabilir.
Müşteri hizmetlerini arayın, HP ise kesin yardımcı olurlar da diğerleri ne yapar bilemem.

Aklıma gelen mümkün oabilecek her durumu yazdım.
Denemenize rağmen çözüm olmadı ise laptop modelinize has bir durum olabilir.
Müşteri hizmetlerini arayın, HP ise kesin yardımcı olurlar da diğerleri ne yapar bilemem.

Casper kullanıyorum 10 12 yıllık bir laptop yardımcı olacaklarını düşünmüyorum sıfır almamıştım zaten 7 yıldır bende.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı