Windows 10'dan Windows 7'ye geçilmeli mi?

Tr4rmy38

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle Merhaba.. Windows 10 kullanıyorum ve sistem özelliklerim şöyle ;

Anakart: MSI 970A G46
RAM: Kıngston HyperX 4GBx2 1333Mhz
İşlemci: AMD Fx-6100
Ekran Kartı: Zotac Gtx-1050Ti

Daha önce Windows 7 kullanıyordum ve ekran kartım Sapphire Radeon HD6870 idi. En basitinden Rocket League oyunu hiç dropsuz neredeyse kusursuz çalışıyordu. Şu an ise menüde bile droplar oluyor oyun esnasında anlık droplar giriyor bunun sebebi Windows 10 mudur sizce? Windows 7'ye tekrar dönülmeli mi? Yoksa bunlarla ilgisi yok, senin işlemci darboğaz yapıyor mu diyorsunuz? Yardımcı olan herkese teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Afterburner ile oyun içi değerlerini paylaşır mısın?
Rocket League 2019.06.19 - 02.51.12.03.DVR_Moment.jpg

Mesela burada o bahsettiğim anlık drop girdiğindeki değer var.

Rocket League 2019.06.19 - 02.51.12.03.DVR_Momentasf.jpg

Burada da oyun içindeki anlık droplardan birisinin değeri.

Rocket League 2019.06.19 - 02.51.12.03.DVR_Momentfssw.jpg

Bu da normal değerleri genelde GPU %30-%40'larda takılıyor. CPU ise %40-%50-%60-%70 bu aralarda geziyor GPU biraz daha sabit değerlerde ama CPU pek öyle değil.

Eki Görüntüle 406110

Mesela burada o bahsettiğim anlık drop girdiğindeki değer var.

Eki Görüntüle 406111

Burada da oyun içindeki anlık droplardan birisinin değeri.

Eki Görüntüle 406112

Bu da normal değerleri genelde GPU %30-%40'larda takılıyor. CPU ise %40-%50-%60-%70 bu aralarda geziyor GPU biraz daha sabit değerlerde ama CPU pek öyle değil.
Darboğaz var hocam. İşletim sistemi ile alakası yok. İmkanın varsa işlemcini yükselt.

Darboğaz var hocam. İşletim sistemi ile alakası yok. İmkanın varsa işlemcini yükselt.
İşlemci yükseltmeyi düşünüyordum aslında ama Fx-8350'yi stoklarda bulamıyorum ikinci ele de bulaşmak pek istemiyorum doğrusu ryzen falan alsam anakart değişecek anakart değişti mi elimdi bir harddisk bir de ekran kartı kalıyor ona da şuan imkan yok maalesef. Ben bir Windows 7 denesem mi yine de sizce ?

İşlemci yükseltmeyi düşünüyordum aslında ama Fx-8350'yi stoklarda bulamıyorum ikinci ele de bulaşmak pek istemiyorum doğrusu ryzen falan alsam anakart değişecek anakart değişti mi elimdi bir harddisk bir de ekran kartı kalıyor ona da şuan imkan yok maalesef. Ben bir Windows 7 denesem mi yine de sizce ?
Windows 7'lik sorun olsa geç derim zaten. RAM ne kadar hem? Sorunun donanımsal.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı