Windows 10'u bellekten kurmak paralı mı?

batu07ty

Centipat
Arkadaşlar ben bir bilgisayar alacağım da işletim sistemi de alırsam 800 lira ekliyor fiyata. Windows 10'u USB'den kurarsam bedava mı oluyor onu anlamadım. O zaman neden işletim sistemi satıyorlar ki? Cevaplarsanız sevinirim.

Arkadaşlar ben bir bilgisayar alacağım da işletim sistemi de alırsam 800 lira ekliyor fiyata. Windows 10'u USB'den kurarsam bedava mı oluyor onu anlamadım. O zaman neden işletim sistemi satıyorlar ki? Cevaplarsanız sevinirim.

Bilgisayarın içerisinde bulunan işletim sistemi ücretsiz ve her yerden ulaşabileceğimiz bir üründür fakat bu işletim sistemini etkinleştirmek (tam özellikli olarak kullanabilmek) için bir ürün anahtarı / kodu bulunmaktadır ve bu anahtar ücretli olmakla birlikte fiyatı Windows sürümüne göre değişiklik göstermektedir.

USB bellek ile kurmak paralı değil. İşletim sistemleri, key olarak satılabiliyor. Yani Windows'un tüm özelliklerinden yararlanmak için, orijinal kullanmalısın. 800 TL gibi bir fiyat vermeye gerek yok. Windows'u kurduktan sonra, internet üzerinden key satın alabilirsin. Attığım videolar yardımıyla, kendi işletim sistemini kurabilirsin. Kurduktan sonra, sadece key alacaksın. Çok pahalı değil. Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum - Technopat Sosyal

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Windows'u kurmak ücretsiz ancak kurduktan sonra lisansa sahip olmanız ve etkinleştirmeniz gerekiyor. İşte bu kısmı ücretli.

800 TL'lik Windows yerine internette 20-30 TL civarına satılan lisanlar mevcut. Güvenilirlik garantisi elbette yok ancak kullanıp memnun olan insanlar var. Onları düşünebilirsiniz.

Teşekkür ederim hepinize peki USB kullanarak kurup sonra OEM Key kullanırsam fiyat olarak daha uyguna mı gelir bunu da cevaplarsanız sevinirim.
Evet, yüzlerce lira kar edersiniz ama güvenilir yerden almanız önemli. Hesap değil ürün anahtarı (serial key) olacak, dikkat edin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı