Windows 10'u Eleştiriyorum

Linux daha güvenli meselesinde şöyle bir durum var. Dikkat edin hacklenen çoğu sunucu Linux :) Tabi alınan ve alınmayan güvenlik tedbirleri burada önemli rol oynuyor.

Linux için zararlılar çok olmasa bile Windows kadar onu etkileyen kendisine göre tehditleri var.
GNU/Linux'ta sadece ana repodan program kuruyorsanız zararlı yazılım girme ihtimali yok denecek kadar az.

GNU/Linux'ta sadece ana repodan program kuruyorsanız zararlı yazılım girme ihtimali yok denecek kadar az.
Repolar da hacklenirse? :) İhtimal dahilinde.

Dedim zaten zararlı açısından az olabilir fakat özgü tehditleri var onun da. Şimdi kızan arkadaşlar olacak ama open-source olmasının getirdiği yararlar kadar kodların ortada olması nedeniyle güvenlik açığı bulmak da o kadar kolay olabiliyor.

...Linux'da EXE açarsınız da hepsini açabilir misiniz? Hayır. Uygulamalar geliştirilirken öncelik Windows olurken.
GNU/Linux'ta EXE olma zorunluluğu yok çünkü her işletim sisteminin çalıştırılabilir dosya formatı farklıdır. Aynı programı GNU/Linux'ta daha kolay kurarsınız ayrıca. Çoğu programın GNU/Linux desteği var ve neredeyse Windows ile eş zamanlı güncelleme alıyorlar.
Repolar da hacklenirse? :) İhtimal dahilinde.

Dedim zaten zararlı açısından az olabilir fakat özgü tehditleri var onun da. Şimdi kızan arkadaşlar olacak ama open-source olmasının getirdiği yararlar kadar kodların ortada olması nedeniyle güvenlik açığı bulmak da o kadar kolay olabiliyor.
İhtimal çok az dedim, imkansız demedim. :)

Ayrıca açık kaynaklı olduğu için güvenlik açıkları da kapatılıyor. 😃

GNU/Linux'ta EXE olma zorunluluğu yok çünkü her işletim sisteminin çalıştırılabilir dosya formatı farklıdır. Aynı programı GNU/Linux'ta daha kolay kurarsınız ayrıca. Çoğu programın GNU/Linux desteği var ve neredeyse Windows ile eş zamanlı güncelleme alıyorlar.

Bazı popüler Windows programları yok. Oyunlara diyecek bir şey yok zaten. Wine tarzı programlar ile açılan oyunlar ne kadar? Performans verebilir ki.

Bence Linux kullanıcıları fazla fanatikler. Normal düzeyde bir kullanıcı halihazırda Windowstan vazgeçmeyecektir bu şartlarda. Zaten işinin ehli çoğu insan Linux kullanıyor ikisinin hitap ettiği kesimler farklı bunu kabullenip tartışmaya gerek kalmadığını anlayabilsek keşke.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı