Windows 10'un kötülükleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Maalesef teknoloji insanlara ayak uydurmuyor, insanlar teknolojiye ayak uyduruyor.

• Defender kapatılabiliyor.
  • Güncelleştirmeleri kapatabilirsiniz ya da erteleyebilirsiniz.
  • 1903 Resmi olarak çıkmadı, bazı PC'ler de problem çıkartabilir.
  • "Pro" sürüm kurarsanız sistem daha ağır olacaktır, oyun ve performans için önerilen sürüm "Home"dir.
  • Milattan önceki oyunları oynamıyorsanız, zaten FPS ile ilgili bir problem yaşamazsınız.
  • Sistem açıldıktan sonra bütün gereksiz uygulamaları kaldırıp, sistemi daha hızlı hale getirebilirsiniz.
  • Windows 10 kurduktan sonra DDU ile ekran kartını silip temiz bir şekilde güncel sürüm kurmanız gerekiyor, bu işlem bile oyunlarda %20'ye yakın FPS fark ettirebiliyor.
  • En hızlı açılan Windows 8.1 fakat sırf açılış süresi için bir sistem kullanılmaz. Açılıştaki programları ayarlayarak bu işlemi kısaltabilirsiniz.
Hepsi doğru ancak Defender kökünden kapatılabiliyor mu? Yoksa sadece koruma mı kapatılabiliyor?

Var. https://support.microsoft.com/tr-tr/help/4028544/windows-10-turn-windows-defender-firewall-on-or-off
Eki Görüntüle 393925

Var.
Eki Görüntüle 393927

Sistem kötü olursa performans da kötü olur. GTX 2080 Ti'lı sistem Windows 7'de de güçlü performans verir Windows 10'da da. Yine Pentium 4 CPU'lu sistem Windows 10'da da kötü performans verir, Windows 7'de de.

Windows 7'de de SSD olmadığı sürece gerçek kullanım hissi vermeyeceğinden eminim.

Teknik olarak var. Her şey kısayolla erişilebilir. %30'luk performans artışı Microsoft'un vaadi bile değil zaten.

2019 yılında DX 12'nin nimetlerini anlamayan insana pek bir şey söylemem doğru olmaz. Intel Atom sistemli laptopumda bile Windows 10 kullanıyorum. Windows 7'yı arattıracak 1 özelliği bile yok...
Herkesin durumu iyi değil dedigin miktar 100 TL arkadaşım bugun en basitinden PUBG ortalama 100e yakın birşey zaten. Oyun oynuyorsan, her zevkin bir bedeli var mantığı ile malesef ki mecbur kalırsın.

Şimdi sen kullanıcılarda şöyle bir algı bırakıyorsun, büyük ihtimal cihazın çok eski ve windows 10 kurmuşsun üstelik stabil olmayan bir sürümü. Googleden arama sonuçlarında gören kullanıcı yorumu okuyup "Aaa windows 10 kötüymüş donma kasma FPS düşürüyormuş" algısına kapılacak fakat bilmiyor ki sistemler farklı. Yinede siz özellikleri yazın konuya karar verilir öneri konusunda :)
Bunu bana 80 TL'ye adamın aliexpressten bulduğu ssd'yi önermeyen adamlar mı söylüyor? Bu kadar dönekseniz ben birşey diyemem.
Herkesin durumu iyi değil dedigin miktar 100 TL arkadaşım bugun en basitinden PUBG ortalama 100e yakın birşey zaten. Oyun oynuyorsan, her zevkin bir bedeli var mantığı ile malesef ki mecbur kalırsın.

Şimdi sen kullanıcılarda şöyle bir algı bırakıyorsun, büyük ihtimal cihazın çok eski ve windows 10 kurmuşsun üstelik stabil olmayan bir sürümü. Googleden arama sonuçlarında gören kullanıcı yorumu okuyup "Aaa windows 10 kötüymüş donma kasma FPS düşürüyormuş" algısına kapılacak fakat bilmiyor ki sistemler farklı. Yinede siz özellikleri yazın konuya karar verilir öneri konusunda :)
Sistemim eski falan değil. Özellikleri Windows 10'nun 4 katını karşılıyor. ve boşta 1.6 GB RAM yiyor. Övmek için övmeyin. Ayrıca bunları çoğu kişide belirtiyor kusura bakmayın.

Bugünde hiç olumlu konuşmadım Win10'a yaklaşık 2 ay önce geçmiştim Allah var herşey çok hızlıydı ama internet kesiliyordu FPS düşüyordu bende tekrar Win7 döndüm, ne yalan söyliyim gayet memnunum. Ama Win10 da o kadar kötü değil:D

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu bana 80 TL'ye adamın aliexpressten bulduğu ssd'yi önermeyen adamlar mı söylüyor? Bu kadar dönekseniz ben birşey diyemem.

Sistemim eski falan değil. Özellikleri Windows 10'nun 4 katını karşılıyor. ve boşta 1.6 GB RAM yiyor. Övmek için övmeyin. Ayrıca bunları çoğu kişide belirtiyor kusura bakmayın.
Ya arkadaşım gerçekten bir defol git şuradan bilgisizsin bari kötüleme. E ben de Windows 10 kullanıyorum neden bende sorun yok da o kadar kişide sorun yok da sende var? Boş boş konuşuyorsun gerçekten, ekran kartsız 120 FPS'den fazla almışsın da bilmem ne de! Ban yiyeceğim ama gerçekten defol git zaman kaybısın.

"dönekseniz" adabını takın !.Sistemin madem yeterli özellikle ss li bir şekilde iletirsin görüş verilir. Ayrıca aliexpress ne alaka ?
Ya arkadaşım gerçekten bir defol git şuradan bilgisizsin bari kötüleme. E ben de Windows 10 kullanıyorum neden bende sorun yok da o kadar kişide sorun yok da sende var? Boş boş konuşuyorsun gerçekten, ekran kartsız 120 FPS'den fazla almışsın da bilmem ne de! Ban yiyeceğim ama gerçekten defol git zaman kaybısın.

Konu açanın profiline girince; Doğum Günü13 Haziran 2004 (Yaş: 14) yazdığını gördükten sonra konuyu takibi bıraktım boş konuşucak sabrımızı taşırıp birşey felan diyip ban yiyeceğiz hiç gereği yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı