Windows 10'un kötülükleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eski bilgisayarlar için bu tarz durumlar söz konusu.Lütfen sistem özelliklerinizi konuya ekleyin işlemciniz büyük ihtimal eski nesil bir işlemci ailesine ait.Güncel üst seviye veya orta halli veyahut düşük ama yeni model donanımlar ile bu tarz problemler yaşamazsınız.
Kaldı ki SSD dahi yok sizde 1903 sürümü için ssd kullanılmalı diye Recep bey bir makalesinde belirtmişti.
Arkadaşım herkesin durumu çok iyi değil ki SSD alsın adam?

Son düzenleyen: Moderatör:
Var. https://support.microsoft.com/tr-tr/help/4028544/windows-10-turn-windows-defender-firewall-on-or-off
Eki Görüntüle 393925

Var.
Eki Görüntüle 393927

Sistem kötü olursa performans da kötü olur. GTX 2080 Ti'lı sistem Windows 7'de de güçlü performans verir Windows 10'da da. Yine Pentium 4 CPU'lu sistem Windows 10'da da kötü performans verir, Windows 7'de de.

Windows 7'de de SSD olmadığı sürece gerçek kullanım hissi vermeyeceğinden eminim.

Teknik olarak var. Her şey kısayolla erişilebilir. %30'luk performans artışı Microsoft'un vaadi bile değil zaten.

2019 yılında DX 12'nin nimetlerini anlamayan insana pek bir şey söylemem doğru olmaz. Intel Atom sistemli laptopumda bile Windows 10 kullanıyorum. Windows 7'yı arattıracak 1 özelliği bile yok...
Geri paşa paşa açacaktır. Yeniden başlatınca açmıyor muydu zaten?

Yaklaşık 2 hafta önce sizin önerileriniz olsun yazın Allahın izniyle PC alacak olmam olsun, flash diskimi lisansımla beraber full Windows 10 sürümleri ile doldurdum. Üstüne 1903 sürümünü indirdim. Kardeşimin bilgisayarına da format attım ve şunu söylemeliyim ki oynadığı oyunda 120 FPS aşağısını görmeyen kardeşim şimdi 147 saniye açılış süresi bekliyor. Üstüne bırak 120'yi ekran kartsız Windows 7'li bilgisayarımda bile daha yüksek FPS alıyorum. Gördüğüm en kötü Windows sürümü Windows 10 1903 oldu. iyiki şu anki bilgisayarıma kurmamışım. Neymiş efendim Windows 10 DX 12'liymiş performanslıymış. Kardeşim ben SSD'li PC'me bile kurmam Windows 10'u. Nedenlerine gelecek olursak:
* İsteyenler için Windows Defenderi kapatma gibi bir seçeneğiniz yok.
* Güncellemeleri kapatma gibi bir seçeneğiniz yok.
* İşte eski pclerde bile %30 hız artışı olcakmış diye birşey yok.
* Şu oyunlarda yüksek FPS vermesi tamamen sisteme göre değişir.
* SSD olmadan gerçek kullanım hissi vermiyor.
Arkadaşlar DX 12 diye kanıp 1903 falan kurmayın. Hatta 4/4'lük bir sisteminiz yoksa Windows 10 bile kurmayın. Aynı laptopa önceden yüklediğimde de aynı sorunu yaşamıştım. Şimdi de paşa paşa flashımı sıfırlayıp Windows 8.1 kuruyorum. Hayırlı günler. Adminler de bu konuyu silmezse sevinirim. Ne görürlerse düzenleyip engelliyorlar mübarek. İnsanları madem doğru bilgilendirmek istiyorsunuz alın size doğru bilgi. Tartışmayada açık bir şekilde.
Hocam sistem özelliklerinizi belirtir misiniz?

• Defender kapatılabiliyor.
  • Güncelleştirmeleri kapatabilirsiniz ya da erteleyebilirsiniz.
  • 1903 Resmi olarak çıkmadı, bazı PC'ler de problem çıkartabilir.
  • "Pro" sürüm kurarsanız sistem daha ağır olacaktır, oyun ve performans için önerilen sürüm "Home"dir.
  • Milattan önceki oyunları oynamıyorsanız, zaten FPS ile ilgili bir problem yaşamazsınız.
  • Sistem açıldıktan sonra bütün gereksiz uygulamaları kaldırıp, sistemi daha hızlı hale getirebilirsiniz.
  • Windows 10 kurduktan sonra DDU ile ekran kartını silip temiz bir şekilde güncel sürüm kurmanız gerekiyor, bu işlem bile oyunlarda %20'ye yakın FPS fark ettirebiliyor.
  • En hızlı açılan Windows 8.1 fakat sırf açılış süresi için bir sistem kullanılmaz. Açılıştaki programları ayarlayarak bu işlemi kısaltabilirsiniz.

Arkadaşım herkesin durumu çok iyi değil ki ssd alsın adam?
Herkesin durumu iyi değil dedigin miktar 100 TL arkadaşım bugun en basitinden PUBG ortalama 100e yakın birşey zaten. Oyun oynuyorsan, her zevkin bir bedeli var mantığı ile malesef ki mecbur kalırsın.

Şimdi sen kullanıcılarda şöyle bir algı bırakıyorsun, büyük ihtimal cihazın çok eski ve windows 10 kurmuşsun üstelik stabil olmayan bir sürümü. Googleden arama sonuçlarında gören kullanıcı yorumu okuyup "Aaa windows 10 kötüymüş donma kasma FPS düşürüyormuş" algısına kapılacak fakat bilmiyor ki sistemler farklı. Yinede siz özellikleri yazın konuya karar verilir öneri konusunda :)

• Güncelleştirmeleri kapatabilirsiniz yada erteleyebilirsiniz.
  • "Pro" sürüm kurarsanız sistem daha ağır olacaktır, oyun ve performans için önerilen sürüm "Home"dir.
  • Milattan önceki oyunları oynamıyorsanız, zaten FPS ile ilgili bir problem yaşamazsınız.
  • Sistem açıldıktan sonra bütün gereksiz uygulamaları kaldırıp, sistemi daha hızlı hale getirebilirsiniz.
  • Windows 10 kurduktan sonra DDU ile ekran kartını silip temiz bir şekilde güncel sürüm kurmanız gerekiyor, bu işlem bile oyunlarda %20'ye yakın FPS fark ettirebiliyor.
  • En hızlı açılan Windows 8.1 fakat sırf açılış süresi için bir sistem kullanılmaz. Açılıştaki programları ayarlayarak bu işlemi kısaltabilirsiniz.
Xbox nasıl siliniyor peki? Rehberi uygulayınca hata veriyor. Hizmetlerde cirit atmaya da devam ediyor.
Sağ tıkla kaldır olayı yoksa olay baştan bitmiştir zaten.

• Güncelleştirmeleri kapatabilirsiniz yada erteleyebilirsiniz.
Ben Pro kullanıyorum. Home'de kullandım pek bir şey farketmedim. 1903 resmi olarak yayınlansın, bende Home kurarım.

Arkadaşım herkesin durumu çok iyi değil ki SSD alsın adam?

100 TL'ye SSD alamıyorsanız Windows 10 kullanmayın bir zahmet. SSD alırsanız sisteminiz rahatlayacaktır.

100 TL'ye SSD alamıyorsanız. Windows 10 kullanmayın bi zahmet. SSD alırsanız sisteminiz rahatlıyacaktır.
85 TL'ye bile var.
  • Güncelleştirmeleri kapatabilirsiniz ya da erteleyebilirsiniz.
Ben DDU kurmadım. Windows otomatik buldu ama ben internetten güncel sürücüyü yükledim. Bir sıkıntı çıkar mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı