Windows 11 22621 yapısına geçilir mi?

Microsoft, Windows geliştirme yapılarında İngilizce dışındaki dilleri 2. planda tutuyor. Bir Windows geliştirme yapısının İngilizce sürümünde hiçbir sorun çıkmazken Türkçe sürümünde bazı sorunlar yaşanabiliyor veya bazı metinler İngilizce olabiliyor. O yüzden İngilizce kurmanızı öneririm.

Ben zaten 3 yıldır İngilizce Windows kullanıyorum. Eğer İngilizceniz çok kötü değilse İngilizce kurmanızı öneririm.

Bu arada İngilizce ile Türkçe arasında herhangi bir performans farkı yok. Sadece kararlılık açısından geliştirme yapılarında İngilizce ile Türkçe arasında fark olabiliyor. Ayrıca Türkçe sürümlerde geliştirme yapılarında İngilizce kalan metinler daha fazla oluyor.

Bu arada sizin sisteminiz uyumsuz değil miydi? Sanırım en son i7 6700HQ işlemcili bilgisayar kullanıyordunuz. Intel 6. nesil işlemcilerin Windows 11 desteği yok. Yama ile mi kuracaksınız?
Windows 11 lansmanı yapılıp, haftaya ilk yapı geldiğinde direkt olarak geçiş yapabilmiştim. Yama vs. ile uğraşmamıştım. Sadece ek onlem olarak TPM 2.0'ı aktifleştirdiğimi hatırlıyorum. ISO'yu UUP'den indirip, Setup'tan kurmayı dusunuyorum.

Kırmızı duvar kağıdını nasıl yaptığınızı anlatır mısınız?
Nihayet geçişi tamamladım. Şu anda 22621 yapısındayım;
Eki Görüntüle 1385433

Şimdilik sadece 20 dakika kullanabildim, o yüzden pek detaylı yorum yapamayacağım. Fakat ilk izlenimlerimden bahsetmek istiyorum.

Windows 11'in ilk sürümü olan 21H2 sürümünde olan birçok eksik ve hata gitmiş. Artık bildirimlerde Acrylic arka plan kullanılıyor. 21H2 sürümünde düz renk kullanılıyordu.
İkinci olarak artık Bluetooth aygıtlarını aynı Windows 10X gibi doğrudan hızlı ayarlar menüsünden kontrol edebiliyoruz;
Eki Görüntüle 1385436
Bu özellik gerçekten oldukça önemli zira Bluetooth kulaklığınızın pil durumunu görmek için eskiden Ayarlar'a girmeniz gerekiyordu. Artık doğrudan bu menüden görebiliyorsunuz.

Diğer özellikler ise zaten 22H2'nin Insider yapılarında Microsoft'un eklediğinden bahsettiği özellikler. Fakat maalesef bende sürükle bırak çalışmıyor. 22557 yapısı ile bu özellik gelmişti ve hatta sanal makineye 22621 yapısını kurduğumda sürükle bırak çalışıyordu. Fakat nedense ana bilgisayarda yükselttiğim Windows 11 22621 yapısında bu özellik çalışmıyor. Nedenini açıkçası bilmiyorum.

Oyun olarak Star Wars Battlefront II ve Minecraft Lunar Client'ı denedim, sorunsuz çalışıyorlar. Windows 11 22621 üzerinde Star Wars Battlefront II oyununun çalıştığının görüntüsü;
Eki Görüntüle 1385439

Kullanmaya devam ettikçe deneyimlerimi paylaşırım. :)

Kırmızı duvar kağıdını nasıl yaptığınızı anlatır mısınız?
Kırmızı arka planı paint.net isimli bir yazılım ile yaptım. Fakat arka planın kendisi Windows 365 için Windows 11'de yer alan karanlık mod arka planı.

O yüzden hem orijinal arka planı hem de kendi yaptığım kırmızı arka planı paylaşıyorum.
Technopat Sosyal'de 1920x1080 çözünürlük sınırı olduğu için OneDrive'a yükledim.

Bunlar orijinal Windows 365 için Windows 11 arka planları;

Bu ise kendi düzenlediğim kırmızı ve mavi arka plan;

Umarım beğenirsiniz :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı