Windows 11 22H2 animasyonları akıcı değil

Sawgent54

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
1TB PCE 3.0 WD 16GB Ram
Ekran kartı
NVDIA RTX 3060
Anakart
Lenovo
İşlemci
İntel i7 11800H
22H2 sürümünü temiz kurulumla yükledim dosya pencere kapama açma animasyonlarında delay kasma gibi durumlar var. Diğer sürümde de vardı bulanıklaşma efekti sanki kasarak oluyor ayrıca 144 Hz ekran var ama bu akıcılığı göremiyorum gibi. Windows 10'da hissediyordum bu akıcılığı sürücüleri falan Full sorunsuz kurulum yaptım ama çözemedim animasyon sorununu sistemim yeni nesil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet bende de öyle deli oldum yok yani tertemiz kurdum tüm sürücüler güncel destekleyen sistem ama ağırlık var hele ki oyun açtın arkadan Microsoft Edge ile yayın izliyorsun Edge çok ağır çalışıyor Facebook da bile takılmalar oluyor sanki verimlilik modunu kapatıyorum ama sistem kendi yine açıyor görev yöneticisinde böyle bir özellik gelmiş isteidğin uygulamada açabiliyorsun ama Edge için kapatılamıyor içinden kapatsan da kendi açıyor sistem.
Menüler sanki önceki versiyon da bu kadar ağır değildi. Ya NVIDIA sürücüleri optimize değil ya da bilmiyorum pencere açılırken koyu tema da ilk başta beyaz bir alan oluşuyor böyle açık tema kullananlar da siyah görüyormuş galiba.

Ayrıca her zaman oynadığım sorunsuz çalışan oyun World of Warcraft da %0.1 FPS de sorun var. Çok küçük anlık takılma yaratıyor. Bunu da görünce direk format attım. Yok yani olmamış bana göre.

Vallahi artık bay geldi döndüm geri 10'a mis gibi akıcı yağ gibi sorunsuz. Daha birkaç büyük güncelleme lazım 11'e gelmeden geçmeyeceğim çünkü artık stress oluyorum.

Bendeki sorunlar sağ tık bir tık geç açılıyor. Oyun açtığımda ekran siyah ekranda kaldı. USB ile kurulum yaptığımda yarı İngilizce yarı Türkçe kalmış. Ya Windows 10'a geçeceğim veya 21H2 geri döneceğim.

USB ile kurulum evet yarı İngilizce yarı Türkçe neden böyle bilmiyorum.

Kimisi çok memnum hiçbir sorun yok diyor. Kimisi hiç memnun değil.

Artık destekleyen desteklemeyen farkı da yok. Destekleyen sistem dede sorun yaşayanlar var.

USB ile kurulum evet yarı İngilizce yarı Türkçe neden böyle bilmiyorum.

Kimisi çok memnum hiçbir sorun yok diyor. Kimisi hiç memnun değil.

Artık destekleyen desteklemeyen farkı da yok. Destekleyen sistem dede sorun yaşayanlar var.

Ayrıca siyah temaya geçince görev çubuğunda ince uzun bir çizgi var. Berbat görünüyor çoğu kişi bu sürüm olmuş diyor ama bence olmamış. Sistemim üst seviye olmasına rağmen Windows 10'da olan akıcılık benim için yok dosya gezgini sağ tık geç açılıyor animasyonlar bana çok hantal geldi. İlk çıktığı zamanlardan beri Windows 11 kullanıyorum. Windows 10 tekrar geri geçtiğinde daha akıcı ve stabil olduğunu fark ettim. Windows 11 iyi güzel ama bence hala sıkıntıları var.

Ayrıca siyah temaya geçince görev çubuğunda ince uzun bir çizgi var. Berbat görünüyor çoğu kişi bu sürüm olmuş diyor ama bence olmamış. Sistemim üst seviye olmasına rağmen Windows 10'da olan akıcılık benim için yok dosya gezgini sağ tık geç açılıyor animasyonlar bana çok hantal geldi. İlk çıktığı zamanlardan beri Windows 11 kullanıyorum. Windows 10 tekrar geri geçtiğinde daha akıcı ve stabil olduğunu fark ettim. Windows 11 iyi güzel ama bence hala sıkıntıları var.

Ben 1 günde anlıyorum o akıcılık farkını. O kadar belli ki direk sıkıntı basıyor beni.

Hala pişmeye devam ediyor.

Dosya Ekleri

• images (3).jpeg
    images (3).jpeg
    29,9 KB · Görüntüleme: 234
Bende Windows 10'a geri döndüm 2-3 kere temiz kurulum denedim aynı hocam animasyonlarda bir problem var çok hantal sağ tık geçiş efektleri falan hep ağır

Bu problemi sadece ben yaşıyorum sanıyordum. Pencereleri kapatırken böyle bir gecikme hissediyorum ya da bazenleri bir şeyi açarken ve akıcılık hissinin olmaması beni delirtiyor. Herhangi bir çözüm bulabildiniz mi ?

Bu problemi sadece ben yaşıyorum sanıyordum. Pencereleri kapatırken böyle bir gecikme hissediyorum ya da bazen bir şeyi açarken ve akıcılık hissinin olmaması beni delirtiyor. Herhangi bir çözüm bulabildiniz mi?

Sürücüleri vs her şeyi tekrar yükledim olmuyor yani bir yol yok 10a geri döndüm.

Aklıma gelen şeylerden biri ya bu kısmı yapamadılar ya da bir sorun var. Ya da NVIDIA filan belki sürücü optimizasyonu gerekiyor olabilir gerçi bu son sürücüler 22H2 destekli ama bilemiyorum.

Böyle sürekli stress olup sinir olacağıma 10'a geri döndüm. Bir sonraki büyük güncellemede bakarım artık. W11 siz dünya dönmüyor değil sonuçta.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı