Windows 11 22H2 deneyimim

Valorant oyununda sorun var diyorlar bende düşünüyorum ama oyun açılmıyor deniyor deneme imkanınız oldu mu :)

Valorant oynamıyorum. Ancak Secure Boot ve TPM 2.0 destekliyorsa sisteminiz sorunsuz bir şekilde oynayabilirsiniz diye düşünüyorum.

Merhaba. Dün temiz kurulum ile Windows 11 22H2 sürümüne geçtim.

Size 1 gün içinde nasıl bir deneyim yaşadığımdan bahsedeyim.

sistemim şu şekilde;
  • CPU: Intel Core i5-9400F.
  • Anakart: MSI B365M PRO-VH.
  • RAM: HyperX Fury DDR4 2666 MHz 8X2.
  • SSD: Samsung 860 EVO.
  • GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650S.
incelemelerim;
  • Açılma hızı.
  • Açılışta CMD ekranı gelme durumu.
  • Windows Update.
  • Dosya gezgini.
  • Görev Yöneticisi.
  • Tarayıcı hızı.
  • Yazılım derleme hızı.
  • Oyun performansı.
  • Dosya kopyalama hızı.
  • Windows Defender.
  • Kapanma hızı.
açılma hızı;
  • İlk olarak bilgisayarın açılma hızı daha hızlı. Bilgisayar Windows 10'a göre daha hızlı açılıyor.
açılışta CMD ekranı gelme durumu;
  • Böyle bir sorun mevcut değil. Ekrana CMD açılıp kapanma durumu olmuyor bilgisayar açılırken.
Windows Update;
  • Windows Update hizmeti Windows 10'a göre daha stabil ve hızlı çalışıyor. Tüm sürücüleri sorunsuz bir şekilde kurdu ve hata vermedi.
Eki Görüntüle 1662588

dosya gezgini;
  • Dosya gezgini daha temiz ve düzenli gözüküyor. Performans olarak bir sorun yok. Gayet akıcı bir şekilde çalışıyor.
Eki Görüntüle 1662590

Görev Yöneticisi;
  • Görev Yöneticisi biraz sorunlu. Bazı işlemlerin sayısı yanlış yerde gözüküyor. Bir donanım %100 kullanıldığı zaman koyu tema aktifken rengi siyah gözüküyor.
  • Durduk yere çöküp yeniden açıyor kendini.
  • Performansı düşük.
  • Ancak yeni yama ile bu sorunlar düzeltilecek deniyor.
  • Kaynak: Announcing Windows 11 Insider Preview Build 22621.1250 and 22623.1250
Eki Görüntüle 1662592

Eki Görüntüle 1662596

tarayıcı hızı;
  • Microsoft Edge kullanıyorum. Bariz bir şekilde söyleyebilirim ki Windows 10 da yer alan Edge'e göre çok daha hızlı ve kararlı çalışıyor. Gayet sorunsuz ve akıcı çalışıyor.
yazılım derleme hızı;
  • Visual Studio 2022 ile yaklaşık 26k satırlık bir C# kodunu Windows 10'a göre %30 %35 arası daha hızlı derliyor Windows 11 de.
  • Visual Studio gibi diğer yazılım programları Windows 11 de daha hızlı ve kararlı çalışıyorlar.
oyun performansı;
  • League of Legends ve Dying Light 2 ile denedim. LoL'de Windows 10 da FPS durduk yere bazen düşüyordu. İlginç bir şekilde Windows 11 de FPS'i 144'e sabitledim ve TF atarken bile en düşük 110 FPS gördüm. Bariz bir şekilde LoL de daha iyi FPS veriyor Windows 11.
  • Dying Light 2 de bazen drop giriyordu. Windows 11 ile bu sorun mevcut değil. 60 FPS akıcı bir şekilde oynuyorum ve hiç drop girmedi 3 saat boyunca.
dosya kopyalama hızı;
  • Seagate USB 3.0 1TB taşınabilir HDD üzerinden veri aktarma ve yazma yaptım. 127 MB aktarma / 125 MB yazma hızı elde ettim. Bilgisayar üzerinde bağlı 2 disk arasında veri transferi yaptım. 380 MB aktarma / 350 MB yazma hızı elde ettim. Herhangi bir kopyalama veya taşıma hızı sorunu yaşamadım.
Windows Defender;
  • Windows Defender Windows 10'a göre daha kararlı ve daha iyi çalışıyor. Sistemi daha az yoruyor. Ek olarak donanım güvenliği konusunda oldukça geliştirilmiş. Windows Defender temel kullanıcı için yeterli gibi duruyor.

Eki Görüntüle 1662593

kapanma hızı;
  • Windows 10'a göre %25 daha hızlı kapanıyor Windows 11.
genel olarak Görev Yöneticisi hariç Windows 11 22H2 sürümü güzel. Geçmek isteyenlere tavsiye ederim.

Yama demeyelim moment 2 ile gelmesi planlanıyor. Teknoloji haberi yapan sitelerin haberlerine göre.

Değerler temiz format attığınız için olabilir mi? Aynısı tekrar Windows 10 yükeleyerek denemek lazım. Bende format atınca PC 15 saniye civarı daha hızlı açılıyor daha akıcı oluyor.

Yama demeyelim moment 2 ile gelmesi planlanıyor. Teknoloji haberi yapan sitelerin haberlerine göre.

Olabilir.

Değerler temiz format attığınız için olabilir mi? Aynısı tekrar Windows 10 yükeleyerek denemek lazım. Bende format atınca PC 15 saniye civarı daha hızlı açılıyor daha akıcı oluyor.

Sanmıyorum. Windows 11 ilk çıktığı zamanlarda denemiştim. Bariz bir şekilde şu an çok daha iyi çalışıyor.

Sizce oyun için yine Windows 10 mu yoksa 11'e geçilmeli mi artık?

Oyun için bir sorun göremedim. Microsoft Windows 11 oyun performansı için özel olarak geliştirmeler yapmış gibi gözüküyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı