Çözüldü Windows 11 22H2'ye güncelleme gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
22H2'de uzun süredir güncelleme gelmiyor. Güncelle kısmı aşağıdaki gibi.

Ekran görüntüsü 2024-12-07 191337.png

Güncelleştirmeleri denetle butonuna bastığım halde güncelleme gelmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunu çözdüm. Önce 24H2 versiyonu Microsoft'un kendi sitesinden indirdim. ISO'yu açıp setup.exe ile upgrade etmeye çalıştım sistem gereksinimlerini kabul etmedi olmadı. Sonra Rufus ile ISO'yu flash belleğe yazdım TPM bypass ettim. Flash bellekteki setup.exe'yi çalıştırdım sorunsuzca upgrade oldu işlemci uyumsuzluğu gibi bir engel çıkmadı. Bu yöntemle çalıştı. Tabi internette farklı yöntemlerde buldum. Aynı şekilde Rufus ile TPM bypass ederek flash belleğe yazmak. Flash bellekteki sources/appraiserres.dll'in bir yedeğini aldıktan sonra silmek. Ardından setup.exe'yi başlatmak. Benimki dll dosyasını silmeden oldu. Demek ki neymiş illa temiz kurulum gerektirmiyormuş.
1.png
3.jpg
Kapalı olan yeri açıp deneyin.
"En son güncellemeleri hazır olur olmaz alın" seçeneği, Microsoft'un henüz tamamen test edilmemiş veya tam kararlı hale gelmemiş güncellemeleri bilgisayarınıza daha erken almanızı sağlar. Bu seçenek etkinleştirildiğinde, normal kullanıcıların aldığı standart güncellemelerden önce, güncellemelerin ön sürümleri sisteminize indirilebilir.

Bu Seçeneği Açmanın Detayları:​

1. Avantajları:
    • Güvenlik yamalarını veya performans iyileştirmelerini, Microsoft'un kararlı sürüm olarak yayımlamasından önce alabilirsiniz.
    • Özellikle kritik güvenlik açıklarını gideren yamalar daha hızlı teslim edilir.
    • Yeni özellikleri diğer kullanıcılardan önce deneyebilirsiniz.
  2. Dezavantajları:
    • Güncellemeler tam test edilmediği için bazı kararlılık veya uyumluluk sorunlarına neden olabilir.
    • Hatalı bir güncelleme, uygulamalarınızın veya işletim sisteminizin düzgün çalışmamasına yol açabilir.
  3. Kimler Kullanmalı?
    • Bu seçeneği genellikle daha deneyimli kullanıcılar, geliştiriciler veya IT profesyonelleri tercih eder. Bilgisayarını iş için kullanan veya kararlılık çok önemli olan kullanıcılar için bu seçenek önerilmez.

pc'sıfırlandımı hiç ve en son ne zaman yaptınız ?
Kurulum yapılalı 2 seneyi geçti. Bugüne kadar sorun yaşamadım.

"En son güncellemeleri hazır olur olmaz alın" seçeneği, Microsoft'un henüz tamamen test edilmemiş veya tam kararlı hale gelmemiş güncellemeleri bilgisayarınıza daha erken almanızı sağlar. Bu seçenek etkinleştirildiğinde, normal kullanıcıların aldığı standart güncellemelerden önce, güncellemelerin ön sürümleri sisteminize indirilebilir.

Bu Seçeneği Açmanın Detayları:​

1. Avantajları:
    • Güvenlik yamalarını veya performans iyileştirmelerini, Microsoft'un kararlı sürüm olarak yayımlamasından önce alabilirsiniz.
    • Özellikle kritik güvenlik açıklarını gideren yamalar daha hızlı teslim edilir.
    • Yeni özellikleri diğer kullanıcılardan önce deneyebilirsiniz.
  2. Dezavantajları:
    • Güncellemeler tam test edilmediği için bazı kararlılık veya uyumluluk sorunlarına neden olabilir.
    • Hatalı bir güncelleme, uygulamalarınızın veya işletim sisteminizin düzgün çalışmamasına yol açabilir.
  3. Kimler Kullanmalı?
    • Bu seçeneği genellikle daha deneyimli kullanıcılar, geliştiriciler veya IT profesyonelleri tercih eder. Bilgisayarını iş için kullanan veya kararlılık çok önemli olan kullanıcılar için bu seçenek önerilmez.

Kurulum yapılalı 2 seneyi geçti. Bugüne kadar sorun yaşamadım.
bilgilerini bi usb'ye aktar sıfırlamayı dene düzelme ihtimali var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı